CP Kelco producerer fødevareingredienser på deres fabrik i Køge. Tilskud fra Erhvervspuljen gør det muligt at gennemføre et projekt, der udnytter overskudsvarme fra produktionen i stedet for naturgas. Det sparer ca. 11 mio. kWh om året svarende til 2.600 ton CO2 og 2 mio. kr. i energiudgifter.

Video: Viegand Maagøe
03.05.21 DIB Nyheder

Søg 150 nye millioner til energibesparelser

Virksomheder kan fra d. 18. maj og frem til d. 1. juni igen søge tilskud til projekter, der sparer energi. Der er afsat 150 mio. kr. i den kommende runde, og i dag klokken ti kan du høre mere om betingelserne på webinar.

Privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder kan fra d. 18. maj igen søge tilskud til projekter, der sparer energi. Der kan bl.a. søges om tilskud til udskiftning af kedel med varmepumpe, udskiftning af belysning med LED og energioptimering af procesanlæg.

Tilskuddet dækker fra 30 til 50 procent af omkostningerne til et energispareprojekt, hvor SMVer kan hente den højeste støtteprocent. Dog højest 7 øre/kWh ganget med det antal år, Energistyrelsen som standard definerer, at anlægget lever i. Tilskuddet reduceres en smule med en tilbagediskontering.

Læs også: Her er Danmarks klimaaftryk

Energistyrelsen opfordrer: SØG

Energistyrelsen administrerer Erhvervspuljen og opfordrer DI’s medlemmer til at være klar til at søge tilskud, når der åbnes for ansøgninger fra d. 18. maj til og med d. 1. juni 2021 kl. 12.00.

- Hvem kunne ikke ønske sig lavere udgifter til energi? Tilskuddet gør det til en endnu bedre forretning at reducere energiforbruget til alt fra belysning til procesanlæg. Måske har man projekter i skuffen, der bare mangler finansiering. Så søg! Vi har 150 mio. kr., som vi står klar til at dele ud til gode projekter, der reducerer energiforbruget og hjælper med at gøre virksomhederne endnu grønnere, siger konstitueret kontorchef Vincent Rudnicki. 

Det vil også være muligt at søge tilskud gennem Erhvervspuljen senere i 2021. De konkrete datoer bliver meldt ud løbende.

Læs mere og søg tilskud på: 

ens.dk/erhvervstilskud
SparEnergi.dk/erhvervstilskud

 

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Nielsen

Kristian Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3345
  • Mobil +45 5213 2375
  • E-mail krni@di.dk

Relateret indhold