Troldtekt fik med DI-direktør Lars Sandahl Sørensens ord DI Prisen 2020, "fordi den fortæller historien om, at grøn udvikling går hånd i hånd med vækst og indtjening." Indstil din virksomhed til prisen via link i bunden af artiklen.

23.05.21 DIB Nyheder

Største ordrebeholdning i Troldtekts historie

Udover stolthed har virksomheden Troldtekt oplevet øget interesse og fyldte ordrebøger efter at være blevet hædret med DI Prisen i 2020. Nu skal 2021-kandidater indstilles.

Sidste år blev DI Prisen givet til en virksomhed, der gør en afgørende forskel, når det gælder klimaet og den grønne omstilling. Det var Troldtekt, der producerer akustiske træbetonplader til byggebranchen, som DI’s ekspertpanel valgte at give den prestigefyldte pris, der udover et diplom og et kunstværk også har vist sig at udløse en øget opmærksomhed. 

Den midtjyske produktionsvirksomhed udmærker sig ved at tænke i sunde materialer og ved at indgå i et cirkulært kredsløb, hvor affaldet fra deres produktion bliver til en råvare i en anden virksomhed. Og Troldtekt fik med DI-direktør Lars Sandahl Sørensens ord prisen, fordi den fortæller historien om, at grøn udvikling går hånd i hånd med vækst og indtjening. 

Administrerende direktør i Troldtekt, Peer Leth, ser tilbage på anerkendelsen med glæde og stolthed.  

– Den var et skulderklap fra DI og fra danske virksomheder, og det betyder da noget, når det, man laver, ikke går helt ubemærket hen. Samtidig var prisen jo også en blåstempling af det arbejde, som vi har lavet for at gå foran med den grønne omstilling.

Læs også: Troldtekt får DI Prisen 2020

Markant interesse fra trendsættere

Siden prisen har Troldtekt ifølge Peer Leth været mål for en fornyet opmærksomhed – også fra nogle af de aktører i branchen, som har betydning for efterspørgslen.

– Vi har selvfølgelig selv brugt prisen til at fortælle om, hvad det er, vi gør. Og vi har oplevet, at ledende aktører i byggebranchen har haft mere fokus på os. Vi har blandt andet set en markant interesse fra især arkitekter og rådgivere, som er trendsætterne for fremtidens bæredygtige byggeri, og selvfølgelig betyder det noget, når en konkret aktør i værdikæden lægger mærke til os.

I øjeblikket oplever hele byggebranchen et voldsomt boom, og det nyder Troldtekt også godt af.

– Vi har den største ordrebeholdning nogensinde i virksomhedens historie. Hvor stor en del af den øgede efterspørgsel, der kan relateres til prisen, er det jo svært at sige, konstaterer Peer Leth. 

Læs også: Krise deler erhvervsliv i vindere og tabere

Har ikke kunnet fejre ordentligt

Det eneste, der ærgrer Troldtekt-direktøren, er, at han ikke for alvor har haft mulighed for at fejre prisen med sine medarbejdere. 

– Det er jo en pris, som ikke er til virksomheden eller mig: Den er til os alle sammen, men på grund coronarestriktionerne har vi ikke kunnet markere anerkendelsen samlet for medarbejderne endnu. Så jeg har meldt ud, at vi har noget til gode.

Det er nu tid til at nominere kandidater til DI Prisen 2021, som i år sætter fokus på virksomheder, der gør en særlig indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen, når det gælder etnicitet, race, alder, faglighed, køn og handicap.

Fristen udløber den 28. maj, og prisen uddeles ved DI Topmødet den 28. september. Fokus i årets pris er ”lige muligheder på arbejdspladsen.”

Læs mere om DI Prisen 2021

Hanne Merete Lassen

Hanne Merete Lassen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3868
  • Mobil +45 5136 3166
  • E-mail haml@di.dk

Relateret indhold