26.05.21 DIB Nyheder

Trods afkøling er detailhandlen stadig brandvarm

Nye tal viser tilbagegang for detailhandlen i april – men fra højt niveau.

Detailomsætningen faldt med 8 procent fra marts til april 2021, viser tal fra Danmarks Statistik. Faldet sker fra en rekordhøj omsætning i marts, så omsætningen er fortsat historisk høj. Genåbning af detailhandlen, udbetaling af indefrosne feriepenge og opsparing under vinterens nedlukning er faktorerne, der virker til en høj detailomsætning.

- Trods faldet i april er detailomsætningen fortsat på et historisk højt niveau, men faldet i april kan være et tegn på, at genåbningens ketchup-effekt har toppet i detailhandlen, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.

Detailomsætningen er særlig interessant de første måneder efter genåbningen. For det første giver det en indikation af, hvor stærkt danskernes forbrug vender tilbage. For det andet er det spændende at følge, om forbrugerne holder fast i deres nye digitale forbrugsmønstre.

- Den fortsat stærke detailomsætning i april understøtter forventningen om, at vi vil opleve et forbrugsboom i 2. kvartal. Detailhandlen vil dog formentlig ikke holde dampen oppe gennem kvartalet. I takt med den gradvise genåbning vil danskerne i højere grad købe rejser, underholdning og andre servicer, som har været umuligt under nedlukningen, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold