25.05.21 DIB Nyheder

Tysk optimisme kan løfte dansk eksport

Nye tal: Det tyske IFO-indeks steg i maj til højeste niveau i to år. Optimismen spreder i tysk økonomi, der er godt nyt for danske virksomheder.

- Tysk erhvervsliv skruer op for optimismen, og det peger klart på højere vækst i tysk økonomi. Det er især forventningerne til de kommende seks måneder, som er steget til et ganske højt niveau. Virksomhederne forventer snart at være ude af coronakrisens dødvande og kan se fremad igen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Fremgang i tysk økonomi er også vigtig for dansk økonomi, da det traditionelt også smitter af på dansk erhvervsliv, siger Allan Sørensen.

Tyskerne købte sidste år danske varer og tjenester for 155 mia. kr.

- Tyskerne mistede sidste år deres placering som Danmarks største eksportmarked til USA. Med fornyet fremgang i tysk økonomi kan de forhåbentlig byde amerikanerne op til dans i kampen om rollen som Danmarks største eksportmarked, siger Allan Sørensen.

Ifølge Danmarks Statistik har mere end 10.000 danske virksomheder eksport til Tyskland.

- Tyskland er det eksportmarked, som berører flest danske virksomheder. Det er samtidig det land, der er årsag til flest eksportarbejdspladser i Danmark, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret