06.05.21 DIB Nyheder

Velpolstrede boligejere holder boble på afstand: Rekordfå tvangsauktioner

Nye tal: Boligmarkedet er kommet godt fra start i 2021 og har i det hele taget vist sig at være særdeles coronaresistent. Derfor er det heller ingen overraskelse, at omfanget af tvangsauktioner fortsætter nedad og i det hele taget ligger historisk lavt, vurderer DI.

I april var der ifølge Danmarks Statistik 95 tvangsauktioner mod 137 måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Og i tre-måneders perioden februar-april 2021 var der blot 376 tvangsauktioner mod 446 i november 2020 - januar 2021, hvilket er et fald på 16 pct.

- Det lave antal tvangsauktioner skal ses i sammenhæng med nye tal fra Finans Danmark, som viste, at kun ca. 2.200 ud af landets ca. 1,4 mio. boligejere i april 2021 ikke havde betalt ydelsen på deres realkreditlån, som skulle være betalt ved udgangen af december 2020. Det svarer til en restanceprocent på 0,16, som er den laveste i 13 år. De to kendsgerninger er tilsammen et stærkt vidnesbyrd om, at den gennemsnitlige boligejer økonomisk er ganske velpolstret, nyder godt af de lave renter, har styr på gælden, har god friværdi og en såkaldt boligbyrde – boligudgifter i procent af indkomsten - der historisk ligger i den lave ende, siger Bo Sandberg.

DI glæder sig over det lave antal tvangsauktioner, men har alligevel intensiveret monitoreringen af boligmarkedet:

- Det er naturligt med et intensivt fokus på boligmarkedet i denne tid, der præges af ”sælgers marked” hvor udbuddet har svært ved at matche efterspørgslen, siger DI-boligøkonomen.

- Men det lave antal tvangsauktioner falder sammen med den historisk lave restanceprocent ned i den vægtskål, der stabiliserer boligmarkedet, siger Bo Sandberg.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail BSA@di.dk

Relateret