Der afsættes i 2021 og 2022 godt og 20 millioner kr. til etablering af ladestandere på både private og offentlige arealer.

25.06.21 DIB Nyheder

475 millioner skal gøre transporten grønnere

Knap en halv milliard kroner udmøntes nu til grøn omstilling af transportsektoren. Pengene skal blandt andet gå til ladestandere og tilskud til grønne lastbiler.

Partierne bag Grøn transportpulje I er blevet enige om at udmønte 475 millioner kroner til blandt andet at understøtte investeringer i grønne indenrigsfærger, udbredelse af ladestandere til elbiler, udrulning af grøn tank- og ladeinfrastruktur til erhvervstransporten samt omstilling af den tunge vejgodstransport via tilskud til grønne lastbiler, skriver transportministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er en rigtig god nyhed, at ladeinfrastrukturen til elbiler bliver udbredt. Det er en helt afgørende forudsætning for, at flere elbiler kommer på vejene, siger Michael Svane, direktør for DI Transport.

Han er især glad for, at udrulningen skal ske på kommercielle vilkår og at der fremover vil være lige adgang for alle elbiler til ladestationerne, så opladning bliver enkelt og nemt, uanset hvor de måtte være.

Læs også: Bilkøberne har sparet 1,8 mia. kr. på grønne biler i år

Havde gerne set større tilskud til lastbiler

Med aftalen afsætter partierne bag aftalen 50 mio. kr. i 2022 til en tilskudspulje til køb af grønne lastbiler på alternative drivmidler, samt støtte til tankning- og ladeinfrastruktur til erhvervstransport

- Det er et vigtig skridt i retningen af en grøn omstilling af lastbilstransporten, men vi havde gerne set at der var afsat flere midler og at puljen blev forlænget frem mod 2030, siger Michael Svane .

Han er til gengæld tilfreds med, at der i aftalen også er fokus på den infrastruktur, der skal til, for at transportbranchen kan få flere grønne køretøjer på gaden.

Læs også: TotalEnergies: DI er stedet for den grønne omstilling

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold