Fra venstre: Murer hos LME A/S Mette Schak Dahlmann, Karen Ellemann, tidligere ligestillingsminister og medlem af priskomitéen for Arkils Hæderspris, adm. direktør i Arkil Holding A/S, Jesper Arkil og elektrikerelev EUC Nordvestsjælland Anna Kobbeltvedt.

09.06.21 DIB Nyheder

Arkil hylder ligestilling med hæder til faglærte kvinder

Vi skal ikke kun fiske i den ene halvdel af dammen. Sådan lyder det fra entreprenørvirksomhedens adm. direktør, Jesper Arkil, der vil styrke ligestillingen i byggeriets typiske mandefag.

Murer Mette Schak Dahlmann og elektrikerlærling Anna Kobbeltvedt fik tirsdag et ekstra skulderklap fra entreprenørvirksomheden Arkil Holding A/S.

Begge blev hædret med tildelingen af Arkils Hæderspris – en pris der ellers skulle have været delt ud i september 2020, men hvor coronaen spændte ben for overrækkelsen. Arkil vil med hædersprisen fremme diversiteten i branchen – ikke mindst i forhold til at rette på den skæve kønsfordeling.

Det fortæller adm. direktør Jesper Arkil:

- Det handler ikke kun om ligestilling, som i sig selv er vigtigt, men også om at sikre os adgang til en større del af talentmassen. Vi mangler folk, og så nytter det ikke noget kun at fiske i den ene halvdel af dammen.

Skaber fokus på faglærte kvinder

Entreprenørvirksomheden indstiftede Arkils Hæderspris i 2019 for at skabe fokus på behovet for at få flere faglærte kvinder i bygge- og anlægsbranchen. Vinder af Indsatsprisen går til personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats på det område.

I år er modtageren murer Mette Shak Dahlmann. Det begrundede Karen Ellemann fra priskomitéen med, at hun har bidt sig fast i bordkanten og er kommet med løsninger.

- Et helt konkret resultat af din indsats er ny lovgivning, der sikrer private badeforhold i skurvogne til gavn for alle på byggepladserne, sagde den tidligere ligestillingsminister.

Elektrikerelev Anna Kobbeltved modtog Elevprisen. Det begrundede Karen Ellemann med hendes flid, dygtighed og sociale engagement.

- I din fritid trækker du i BOSS Ladies trøjen og tager rundt på folkeskoler for at vise andre unge kvinder, at håndværksfag og byggebranchen også er noget for kvinder. Du er i den grad en rollemodel, som bidrager til det, vi rigtig gerne vil have – nemlig at flere kvinder vælger en byggefaglig uddannelse, sagde Karen Ellemann.

Med hæderen følger 25.000 kr.

Louise Pihl

Louise Pihl

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0177
  • Mobil +45 2566 6312
  • E-mail lop@di.dk

Relateret indhold