10.06.21 DIB Nyheder

Bilsalg på vej op i fart efter nedlukning

Nye tal viser at bilsalget er ved at nærme sig normalt niveau

- Vi kan nu igen så småt begynde at tale om et bilsalg på et normalt niveau efter nogle hårde nedlukningsmåneder i starten af året. Bilsalget i maj endte 47 pct. højere end samme måned sidste år, hvor store dele af samfundet var lukket ned, og ligger nu næsten på niveau med maj 2019, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI.

- Det glæder branchen, at det nye normale ser ud til at være et nybilsalg med cirka hver fjerde bil som enten elbil eller pluginhybridbil. I maj endte de grønne biler med en andel på 28 pct. af nybilsalget, hvilket er mere end det tredobbelte i forhold til samme måned sidste år. Større udbud og ro på afgifterne er forklaringen.

- Skats it-systemer er her ved månedsskiftet endelig blevet klar til det nye afgiftssystem. Det betyder, at hverken branchen eller forbrugerne skal lægge ud for en midlertidigt forhøjet afgift, når de køber el- eller pluginhybridbiler. Med Skats it-systemer på plads, har vi forventninger til, at de grønne biler vil fylde yderligere i bilsalget resten af året, siger Thomas Møller Sørensen.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold