- Vi skal have et endnu stærkere forsvar mod cyberangreb i hele Danmark. Den offentlige sektor, virksomheder, dig og mig, skal kunne føle sig sikre i en stadig mere digitaliseret verden, siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør for brancheorganisationen DI Digital

24.06.21 DIB Nyheder

DI: Vigtig aftale om at styrke cybersikkerheden i det danske samfund

DI hilser ny aftale om at styrke Danmarks cyberforsvar velkommen, men vil have mere fokus på SMV'ernes cybersikkerhed og tættere samarbejde med branchen.

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har indgået en aftale om at styrke Danmarks cyberforsvar. Aftalen udmønter 500 mio. kr. fra indeværende forsvarsforlig, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelse.

Partierne er blandt enige om, at der frem mod 2023 skal investeres i Danmarks evne til at opdage, advare om og beskytte mod cyberangreb - samt til øget rådgivning og støtte. Det indebærer en markant styrkelse af Center for Cybersikkerhed samt en opprioritering af uddannelse, forskning og vidensdeling på cyberområdet. Aftalen betyder også, at Forsvarsministeriets område skal beskyttes bedre i cyberspace. Samtidig skal Forsvarets evne til at udføre militære cyberoperationer styrkes yderligere, skriver Forsvarsministeriet.

Den politiske aftale lægger desuden vægt på, at der skal  investeres i uddannelsesmuligheder og cyberarbejdspladser i både Øst- og Vestdanmark. Investeringer som følge af aftalen skal desuden have både civil og forsvarsmæssig nytte.

Styrk SMV’ernes cybersikkerhed og brug it-sikkerhedsvirksomhederne

Aftalen modtages positivt af Rikke Hougaard Zeberg, der er direktør for brancheorganisationen DI Digital.

- Vi skal have et endnu stærkere forsvar mod cyberangreb i hele Danmark. Den offentlige sektor, virksomheder, dig og mig, skal kunne føle sig sikre i en stadig mere digitaliseret verden. Hele cyberområdet kommer til at fylde mere i det næste forsvarsforlig, og det er meget vigtigt og bydende nødvendigt, siger hun.

Rikke Hougaard Zeberg lægger desuden vægt på cybersikkerhed er afgørende for tilliden til det digitale samfund og for virksomhedernes muligheder for at skabe vækst. Og at der er behov for samarbejde -  ikke bare på tværs af den offentlige sektor, men også på tværs af det offentlige og private, når vi skal forsvare os mod cyberangreb.Det betyder også, at vi skal blive bedre til at bringe it-sikkerhedsvirksomheder i Danmark i spil, når vi skal forsvare os mod cyberangreb.

Hun fremhæver desuden, at det er positivt, at aftalen lægger vægt på uddannelse, videndeling og forskning indenfor cybersikkerhed.

- Særligt små og mellemstore virksomheder er udsatte, da de har færre ressourcer til at beskytte deres data og it-systemer. De er derfor også den gruppe af virksomhederne, der har mest brug for at styrke deres it-sikkerhed, og hvor den potentielle effekt af målrettet hjælp er størst. Vi foreslår, at der helt konkret bliver etableret et offentlig-privat videns- og overvågningscenter, der målrettet skal styrke SMV’ernes cybersikkerhed, siger Rikke Hougaard Zeberg.

 

Læs mere om aftalen på Forsvarsministeriets hjemmeside.

 

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold