07.06.21 DIB Nyheder

Få konkurser sikrer, at der hurtigt kommer gang i væksten

Nye tal: Langt hovedparten af virksomhederne har overlevet krisen. De er klar til at tage i mod kunderne og få gang i væksten

152 aktive virksomheder gik konkurs i maj, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det lave antal konkurser under coronakrisen sikrer, at vi hurtigt kan omsætte genåbningen til økonomisk vækst. Virksomhederne er klar, lige så snart kunderne får lov til at komme ind i butikken,  siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det havde været utroligt trist, hvis alle restauranter, biografer og flyselskaber var forsvundet under krisen. Nu kan vi forhåbentlig hurtigt vende tilbage til en normal hverdag med rejser og fornøjelser. Det er vi mange, som har set frem til, siger Allan Sørensen.

- Det er ikke alle virksomheder, der kan åbne denne sommer. Festivalbranchen er for eksempel lukket ned for andet år i træk, og det rammer også deres mange underleverandører af fadøl, telte og toiletter, siger Allan Sørensen

- De nedlukkede virksomheder har været ekstremt presset på likviditeten, men kompensationsordninger og lånepakker har fået mange igennem krisen. Det er dog for tidligt at ånde lettet op. Mange har tabt enorme summer og skal først nu til at tø forretningen op igen, siger Allan Sørensen.

- Så længe der er restriktioner, skal virksomhederne have mulighed for kompensation. Hvis vi fjerner den for hurtigt, risikerer vi at tabe virksomheder på gulvet lige inden målstregen. Det er spild af penge, hvis kompenserede virksomheder må lukke nu, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold