- Graden af digitalisering og innovationskraft har været et helt afgørende værktøj og forudsætning for, at DK har klaret sig så godt igennem krisen. Corona har vist potentialet i fuld skala. Digitalisering giver værdi både på bundlinjen og for det enkelte menneske, sagde Nicolai Wammen (S) på DI Digitals årsdag 2021.

Foto: Bo Hjuler
07.06.21 DIB Nyheder

Finansministeren: Der skal endnu mere fart på digitaliseringen af Danmark

Danmarks høje grad af digitalisering og innovationskraft har været med til at få Danmark gennem coronakrisen, slår finansminister Nicolai Wammen (S) fast. Nu skal der endnu mere fart på digitaliseringen.

Danmark er igen og igen blevet kåret til én af verdens mest digitale nationer. Men der skal meget mere til i de kommende år, hvis det står til finansminister Nicolai Wammen (S). 

- Det, at vi står stærkt og har et godt udgangspunkt, må aldrig blive en sovepude. Det skal være fundamentet for at få endnu mere fart på, sagde Nicolai Wammen på DI Digitals årsdag 2021.

Finansministeren lovede samtidig, at han ville slå ørene ud og lytte til hele Danmark for at få det bedste ud af digitalisering. Og det gælder ikke mindst virksomhedernes input, der blandt andet gennem det netop nedsatte digitaliseringspartnerskab skal sikre en toptunet digitalisering af Danmark.

- Vi beder om konkrete anbefalinger, så vi kan tage nogle vigtige beslutninger, der kan drive processen fremad. Det her arbejde skal ikke bare ende ud i endnu en fin rapport. Vi er klar til at sætte handling bag ordene, når anbefalingerne kommer, lød det fra Finansministeren.

Et digital kompetenceløft til hele Danmark

DI Digitals direktør Rikke Zeberg er glad for at høre om de politiske ambitioner, som DI deler fuldt og helt. Samtidig slår hun fast, at der er behov for at hjælpe særligt de små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med at blive mere digitale.

- Det er godt for produktiviteten, konkurrenceevnen og dermed godt for Danmark, siger hun.

For at det skal kunne lykkes, så kommer vi ifølge Rikke Zeberg ikke udenom, at vi skal have flere digitale kompetencer til rådighed i samfundet.

- Det starter allerede i folkeskolen, hvor vi bliver nødt til at sætte teknologiforståelse på skoleskemaet. Men det gælder også ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Vi bliver nødt til at uddanne flere unge, som forstår teknologien, siger hun og tilføjer:

- Og alle os, der er allerede er på arbejdsmarkedet, skal have et digitale kompetenceløft – det er helt nødvendigt, hvis vi skal klare os godt fremover.

DI Digital klar med ny strategi

Som led i arbejdet med at få digitaliseret Danmark og virksomhederne har DI Digital udvalgt seks mærkesager, der indgår i DI’s digitaliseringsstrategi.

De seks mærkesager er:

- Danmark skal være digitalt foregangsland

- Grøn omstilling via digitalisering

- Et kompetenceløft for alle

- Digital sikkerhed og tillid for alle

- Digitalisering af erhvervslivet

- Digital nytænkning af det offentlige

Digital eksport

Rikke Zeberg fortæller, at DI sammen med medlemsvirksomheder har sat som mål at skabe øget udvikling, vækst, velstand og velfærd i Danmark ved hjælp af digitalisering og for at inspirere verden.

- Danmark er allerede i toppen internationalt med digitalisering. Det arbejder vi målrettet på at fastholde og udbygge – til gavn for vores samfund og danskerne, siger Rikke Zeberg og tilføjer:

- Vi skal i højere grad udnytte vores fordele til eksport af danske digitale løsninger og tiltrække nye løsninger til landet. Danmark er et oplagt testland qua vores størrelse og modenhed. Det skal vi i højere grad udnytte til at få adgang til de nyeste løsninger og teknologier og dermed styrke vores position endnu mere.

Fra Finansministeren lød det også, at digitalisering vil komme hele Danmark til gavn, som vi allerede har set det under corona.

- Graden af digitalisering og innovationskraft har været et helt afgørende værktøj og forudsætning for, at DK har klaret sig så godt igennem krisen. Corona har vist potentialet i fuld skala. Digitalisering giver værdi både på bundlinjen og for det enkelte menneske, sagde Nicolai Wammen (S). 

Læs DI Digitals strategi her.

Ida Kragh-Vodstrup

Ida Kragh-Vodstrup

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3153
  • Mobil +45 2142 5152
  • E-mail idkv@di.dk

Relateret indhold