25.06.21 DIB Nyheder

Positivt at virksomheder har oprustet digitalt under Covid-19

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske virksomheder har øget deres investeringer i digitalisering under Covid-19. Øget hjemmeadgang til virksomhedernes e-mail og it-systemer understøtter, at hjemmearbejde er firedoblet.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik har to ud af fem virksomheder med mindst 100 ansatte fremrykket investeringer i digitalisering som følge af Covid-19-krisen. Andelen af virksomheder, der angiver, at de har fremrykket deres investeringer i digitalisering, ligger mellem 36 og 45 procent på tværs af branchegrupperingerne.

- Danmarks digitaliseringsniveau før Covid-19 har været en vigtig faktor i, at vi er kommet bedre igennem krisen end andre lande. Det er positivt, at virksomhederne fortsætter med at øge deres investeringer i digitalisering, så Danmark kan stå endnu stærkere, siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.

Hver anden virksomhed med mindst 100 ansatte har øget andelen af medarbejdere med remote adgang til virksomhedens it-systemer, og to ud af fem virksomheder har øget andelen af medarbejdere med remote adgang til virksomhedens e-mail system.

- Remote adgang til virksomhedernes e-mail og it-systemer har haft en kæmpe betydning for, at danske virksomheder har kunne fortsætte deres aktiviteter. Dette har understøttet en firedobling i remote arbejde under Covid-19, fortsætter Rikke Hougaard Zeberg.

Digitalisering er på dagsordenen mange steder. Blandt andet har DI Digital udarbejder 46 konkrete forslag til øget digitalisering, nedsat et CEO Commitment, som bl.a. skal levere indspark til regeringens digitaliseringspartnerskab

- Danmark er i front på mange digitale parametre, men det er vigtigt, at vi får alle med, og vi fortsat bliver klogere på nye teknologier. Det kræver blandt andet, at vi har fokus på udvikling af de digitale kompetencer, og også på at give de mange danske SMV’ere en håndsrækning, afslutter Rikke Hougaard Zeberg.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold