Regeringen har besluttet at gennemføre en anbefaling fra Erhvervslivets EU- og Regelforum om at ændre selskabsloven, så anpartsselskaber nu kan udbyde kapitalandele via en crowfunding platform. Samtidig bliver der lagt op til, at nedsætte kapitalkravet til anpartsselskaber, som DI også har arbejdet for.

25.06.21 DIB Nyheder

Regeringen lytter til DI: Nu får iværksættere lettere ved at rejse kapital

Regeringen har besluttet at gennemføre en række forslag fra Erhvervslivets EU- og Regelforum, som blandt andet vil gøre det lettere for iværksættere at crowfunde. Desuden har forummet anbefalet regeringen at mindske bureaukrati ved ansættelse af voksenlærlinge.

Danske iværksættere får nu mulighed for at lave investerings-crowfunding i DK.

Det sker efter, at regeringen har besluttet at gennemføre en anbefaling fra Erhvervslivets EU- og Regelforum om at ændre selskabsloven, så anpartsselskaber nu kan udbyde kapitalandele via en crowfunding platform. Samtidig bliver der lagt op til, at nedsætte kapitalkravet til anpartsselskaber, som DI også har arbejdet for.

- Det er virkelig godt nyt. Det er et forslag, som DI har spillet på banen og som nu bliver til virkelighed. Det vil yderligere styrke iværksætternes muligheder for at rejse kapital og starte nye succeser op til gavn for Danmark og jobskabelsen herhjemme, siger DI’s politiske direktør Emil Fannikke Kiær.

Se alle forslag fra Erhvervlivets EU- og Regelforum og regeringens svar her. 

Administrativt bøvl skal væk

Et andet forslag, som oprindeligt er kommet fra DI, er, at der laves et sammenhængende digitalt forløb for opstart af fødevarevirksomheder. Regeringens beslutning om at følge forslaget, vil lette det administrative arbejde for nystartede fødevarevirksomheder.

Desuden har Erhvervslivets EU- og Regelforum på deres netop overståede møde besluttet at anbefale regeringen, at den nuværende vejledning om anmodning om voksenlærlingetilskud skal ændres, så virksomheder blot skal sende én samlet anmodning for alle voksenlærlinge til et jobcenter – og det uanset hvor i landet lærlingene bor.

- Jeg håber, at regeringen vil lytte til anbefalingen. Det er blevet unødigt administrativt besværligt for virksomhederne at anmode om udbetaling af voksenlærlingetilskud, siger DI’s politiske direktør Emil Fannikke Kiær.

Læs også: 16 nye anbefalinger sendt til regeringen (eksternt link)

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Erhvervs- og Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold