Peter Rosenkrands, næstformand for DI Sydsjælland overrakte lærlingeprisen til Soubhi Habach (til højre).

24.06.21 DIB Nyheder

Syrisk flygtning løber med lærlingepris

Den 34-årige industrioperatør Soubhi Habach er entusiastisk, arbejdsom og fagligt stærkt. Kun seks år efter, at han kom til Danmark som flygtning, modtager han DI Sydsjællands Lærlingepris.

Soubhi Habach var blandt den store gruppe af syriske flygtninge, som kom til Danmark i 2015. Han blev hurtigt integreret i det danske samfund. I 2018 blev han færdig med 9. klasse på VUC i Faxe og begyndte efterfølgende som voksenlærling på industrioperatøruddannelsen hos Lhoist Faxe Kalk A/S.

- Det er fantastisk, at Soubhi vinder DI Sydsjællands Lærlingepris 2021. Ud over at han rummer alle de kvaliteter, som en virksomhed sætter stor pris på hos deres lærlinge og ansatte, så har Soubhi også en noget anderledes fortid. Men vigtigst af alt er han en rollemodel for mange unge mennesker i området, der overvejer en erhvervsuddannelse, siger Peter Rosenkrands, som er næstformand i DI Sydsjælland.

Hos Lhoist Faxe Kalk A/S var der ingen tvivl om, at Soubhi Habach skulle indstilles til årets lærlingepris, og det er en meget stolt uddannelsesansvarlig, som på vegne af virksomheden har indstillet årets modtager til prisen.

- Soubhi udviste fra starten stor entusiasme for uddannelsen og nysgerrighed for faget. Han er lærenem  og søger hele tiden nye udfordringer. Han er god til at samarbejde med de andre lærlinge og øvrige ansatte på virksomheden, siger Peter Pedersen, som har haft ansvaret for Soubhi Habach i læretiden.

- Han er en god ambassadør for både vores virksomhed og industrioperatøruddannelsen. Soubhi er en skattet medarbejder, som vi er meget stolte af hos Lhoist Faxe Kalk A/S.

Energiniveauet er højt hos Soubhi Habach. Ved siden af uddannelsen til industrioperatør har han taget stort kørekort, og han hjælper gerne familie og venner i et lokalt pizzeria. Senest er Soubhi Habach i sin fritid begyndt  at lære engelsk, hvilket han træner med en kollega i det daglige.

Lærlingeprisen uddeles på DI Sydsjællands Erhvervstræf 2021 torsdag den 24. juni 2021 kl. 15.00-16.45, som afholdes på Feddet Resort, Feddet 12, Faxe

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3087
  • Mobil +45 4127 2838
  • E-mail lmlc@di.dk

Relateret indhold