Jeg vil mene de fleste af os ender med en hybrid arbejdsmodel med dage på hjemmekontoret og dage med kollegerne, skriver chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling Pernille Erichsen.

28.07.21 DIB Nyheder

Efter sommerferien: Tilbage til en sjovere arbejdsdag

Vi trænger til at få lidt sjov tilbage i hverdagen efter et langt sejt år, med mange bekymringer og uforudsigeligehed, blogger chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling Pernille Erichsen.

Nu er det så blevet min tur til at gå på ferie. Og jeg glæder mig. Mest af alt glæder jeg mig til at kunne trække stikket i nogle dage og bare have det sjovt med mine nærmeste.

Jeg er nok langt fra den eneste, der har det sådan. Den anden dag sendte jeg en mail til en samarbejdspartner. Her er det svar, jeg fik tilbage:

- Tak for din mail. Jeg har fundet mine allerfrækkeste speedos frem fra gemmerne, så nu står den på charter-lykke, varmt sand mellem tæerne og lyden af dovne, azurblå bølger, der med et suk lægger sig til ro på strandbredden.

Jeg tror, den mail rigtig fin vis indrammer den følelse, mange sidder med lige nu: Vi trænger alle til lidt sjov igen – både her til sommer, men også når vi kommer tilbage igen på arbejde.

En ny, hybrid hverdag venter os

Vi står overfor en ny og spændende tid. Efter genåbningen er der mange, der ikke helt ved, hvad vi vender tilbage til. Skal vi fortsat arbejde hjemmefra? Skal vi tilbage på kontorerne?

Jeg vil mene de fleste af os ender med en hybrid arbejdsmodel – altså et mix mellem at være på arbejdspladsen og samtidig kunne give fleksibilitet i form af at kunne arbejde hjemmefra eller helt andre steder, der nu måtte passe en. 

Jeg er selv i tvivl om, hvad der er den bedst måde at gribe det an på. Men lige nu har vi en unik mulighed for at gøre tingene bedre, smartere og måske også sjovere i fremtiden.

I Dansk Industri samler vi viden og erfaringer, så vi kan hjælpe med at svare på spørgsmål om hvordan man kan vende godt tilbage på arbejdet på nye måder. Mange af vores medlemmer har allerede gjort sig deres første erfaringer, og det kan vi lære af.

Fredagshyggen bliver - også - virtuel

Jeg tror på, at vi vil se en opblomstring i sociale arrangementer igen. Vi trænger til dem. Men jeg tror også, vi vil finde nye måder at samles på end vi gjorde før. I min egen afdeling har vi genindført den fælles morgenmad om fredagen, for vi trænger alle sammen til at være sammen igen.

Men vi har også besluttet at holde morgenmaden virtuelt, så vores kolleger i Jylland kan være med. For nedlukningen har også vist os, at vi kan være sammen på nye måder.

Det kommer i til at høre meget mere om når jeg er tilbage fra ferien. I må nyde sommeren og forhåbentlig få nogle gode grin med dem, som I omgiver jer med.

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold