Missionpharma: Succes med 14 års DI-partnerskab
Kina er et vigtigt omdrejningspunkt for pharmagrossisten Missionpharmas vækst. DI's regionale kontor har i 14 år været en aktiv partner.
Da pharmagrossisten Missionpharma fra Lynge i 2007 skulle tage første skridt til fast etablering i Kina, blev det hurtigt besluttet at teame op med Dansk Industris dengang tre år gamle afdeling i Shanghai.
DI i Kina tilbyder en startpakke for danske virksomheder, der vil gøre forretning i det folkerige land. En startpakke der omfatter ’full-service’ kontorydelser som reception, mødelokaler, arbejdsstationer, rådgivning, hjælp til at finde medarbejdere og helt konkret lokal støtte af DI-medlemmers aktiviteter i landet.
- Mange virksomheder bruger DI i Kina i opstartsfasen, før de etablerer deres egen afdeling. Vi har valgt at holde fast og har nu været i DI-afdelingen i 14 år. Først havde vi to medarbejdere, det er siden vokset til fem, fortæller Missionpharmas adm. direktør Christian Overgaard.
Brug for at være tæt på leverandører
Virksomheden køber og sælger pharma- og andre medicinal-produkter fra 200 leverandører globalt. Hovedparten sælges i Afrika, hvor en stor del af leverandørerne er fra Kina og Indien. Missionpharma har brug for at være tæt på leverandørerne, og det er ifølge Christian Overgaard bl.a. sikret via den faste DI-afdeling, fremfor blot tilrejsende medarbejdere.
- Vi kunne naturligvis godt have opbygget vores eget setup. Men det ville kræve, at vi blandt andet fik vores egen lokale chef og måske en større afdeling. Det behøver vi ikke nu, hvor DI udfylder den HR-funktion, som er nødvendig for at sikre, at vi kan tiltrække og holde på de rigtige medarbejdere. Netop det sidste er en udfordring i Kina, fordi der er kamp om de mest kompetente ansatte, forklarer Christian Overgaard.
Missionpharmas fem medarbejdere er derfor ligestillede og har kontakten til leverandørerne samt sikrer, at kvaliteten på produkterne er i orden.
- I DI har vi en veletableret vært, der udover at kende det praktiske om bl.a. lovgivning også sikrer os en infrastruktur. Du kan finde et billigere setup i Kina andre steder – men ikke i samme kvalitet og med samme tryghed for at tingene altid virker, mener Christian Overgaard.
Læs også: Kinesisk økonomi har rystet coronakrisen af sig
Adgang til netværk
Missionpharmas adm. direktør har selv boet knap 15 år i Kina og Asien og havde derfor et godt netværk, før han tiltrådte i august 2018. Det er blevet suppleret via DI, hvor man også får et professionelt netværk med i partnerskabet.
Missionpharma blev grundlagt i 1975 som en familieejet virksomhed og er siden vokset massivt internationalt. Kerneforretningen var i starten levering af generisk medicin til de nationale sundhedsministerier og nødhjælpsorganisationer i Afrika. Det blev udvidet til leverancer af medicin og pharmaudstyr til internationale organisationer andre steder i verden.
I dag ejes aktierne ultimativt af det japanske handelshus, Toyota Tsusho Corporation med 66,000 ansatte. Omsætningen er på cirka 750 mio. kr. og virksomheden har 150 medarbejdere globalt, heraf knap 60 i det danske hovedkvarter i Lynge.
DI Kina
• DI’s kontorer i Shanghai og Beijing tilbyder et ’Full Service’ koncept, der sikrer let, tryg og hurtig opstart på det kinesiske marked.
• Vi varetager alt fra rekruttering af lokal arbejdskraft, 'Employer of record' service, bogholderi, finans, skat, 'staff monitoring' og kontorfaciliteter.
• Din virksomhed kan benytte DI's forretningslicens og kontorfællesskaber, men ydelserne leveres også til medlemmer der har eget selskab registreret i Kina.
• Siden opstart i 2004 har mere end 120 virksomheder benyttet DI som indgang til Kina.
Læs mere om DI i Kina
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.