1. august 2021, blev der åbnet for ansøgninger til tidlig pension for alle, der er født i 2. halvår 1955 og frem til og med 1960.

Foto: Hans Søndergaard
04.08.21 DIB Nyheder

7.124 ansøgninger om Arne-pension kalder på reformer

Efter tre dage har godt 7.000 personer ansøgt om ret til tidlig pension. Populariteten betyder, at regeringen har givet sig selv en kæmpe-opgave, mener DI.

På bare tre dage har mere end 7000 søgt tidlig Arne-pension, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelse.

Ifølge Dansk Industri (DI) er det forventeligt, men det betyder også, at regeringen har givet sig selv en kæmpe-opgave.

- Den nye pensions popularitet understreger med al ønskelig tydelighed, hvor vigtigt det er, at regeringen får gang i arbejdet med at skaffe arbejdskraft. Regeringen lovede at gøre noget ved det, da de indførte Arne-pensionen, men endnu har de ikke øget arbejdsudbuddet, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Han henviser til de beregninger, der viser, at Arne-pensionen vil sænke arbejdsudbuddet med 10.000 personer, og som regeringen ved indførelsen forsikrede, at de ville kompensere for.

- Vi har et arbejdsmarked, der buldrer afsted, og en tredjedel af de virksomheder, der rekrutterer, må opgive at finde de medarbejdere, de skal bruge, og nu begynder endnu flere så at forlade et arbejdsmarked, der har brug for hænder som aldrig før, fortæller Emil Fannikke Kiær.

Kunne ansætte 18.000 

En undersøgelse fra DI viser, at danske virksomheder kunne ansætte 18.000 flere medarbejdere, hvis medarbejderne var der.

- Derfor må arbejdsmarkedsreformer stå allerøverst på regeringens dagsorden, når de kommer tilbage fra sommerferie. Det vil være direkte uansvarligt at trække så mange mennesker ud af arbejdsmarkedet og så ikke komme med en plan for, hvordan de skal blive erstattet. Arbejdsmarkedet skriger på reformer, der øger arbejdsudbuddet, og vi har allerede ventet længe på et reformudspil, siger DI-direktøren.

Siden 1. august har det været muligt at søge den tidlige Arne-pension.

Læs også: Der mangler 18.000 medarbejdere i Danmark lige nu

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold