26.08.21 DIB Nyheder

Detailsalget er flyvende men lander nok snart

Detailomsætningen er faldet med 0,1 procent fra juni til juli 2021, men lå i perioden maj-juli 2,6 pct. højere end i perioden februar-april, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Den stærke detailhandel i kølvandet på genåbningen holder dermed stadig dampen oppe. Ret bemærkelsesværdig, da der bliver færre restriktioner på danskernes indkøb af f.eks. rejser, forlystelser og restaurantbesøg, mener DI.

- Detailhandlen rider videre på bølgen. I de fem første måneder efter anden genåbning har forbrugerne slået sig løs i detailhandlen i noget, der ligner en forbrugsfest, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

- Festen i detailhandlen vil dog ikke vare ved. Danskerne kan ikke blive ved med at skifte hjemmets elektronik, køkkenudstyr eller tapet ud, og tøjsalget vil også falde tilbage til et mere normalt leje, efter en juni og juli hvor EM-feberen fik alle danskere til at købe en rød hvid trøje siger Morten Granzau.

- I takt med at samfundet vender tilbage til mere normale rytmer, bliver det spændende at følge, hvilke spor coronakrisen har sat sig i forbrugernes vaner. Vil vores indkøbskurv bestå af lidt flere varer i forhold til tjenester sammenlignet med før corona? Vil vi fortsætte med at købe mere online i stedet for fysisk i en butik? Svaret på det sidste spørgsmål ligner foreløbigt et ’ja’, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold