10.08.21 DIB Nyheder

DI: Bilsalget bremser i juli

Nye tal: Bilsalget lå 29 pct. lavere i juli måned i forhold til sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Bilsalget falder med næsten en tredjedel i forhold til sidste år. Det skal ses i lyset af et meget højt salg i sommeren 2020, hvor danskerne havde et opsparet behov for at købe biler efter forårets nedlukninger i detailhandlen, siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i DI Bilbranchen.

- Selv om ”staycation” er blevet meget populært, så har flere danskere kunnet rejse udenlands på ferie i år. Der er ingen tvivl om, at de nye rejsemuligheder også har bidraget til nedgangen i bilsalget i forhold til sidste år, siger Thomas Møller Sørensen.

Der kører flere grønne biler på vejene. El- og pluginhybridbiler har kapret større markedsandele, og der er fuld sving i den grønne omstilling af bilparken.

- El- og pluginhybridbiler har fordoblet deres markedsandel. I juli i år udgjorde de tilsammen knap en tredjedel af salget, mens det kun var 16 pct. sidste år. Det vidner om, at danskerne for alvor har taget de nye teknologier til sig og at den grønne omstilling af bilparken er i fuld gang, siger Thomas Møller Sørensen

- I dag er der knap 100.000 grønne biler på vejene. Dermed er danskerne er godt på vej til at indfri regeringens målsætning om én million grønne biler på vejene i 2030, siger Thomas Møller Sørensen.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold