23.08.21 DIB Nyheder

Forbrugernes humør er tilbage på niveauet før coronakrisen

Nye tal: Forbrugertilliden har ikke været højere siden januar 2020. Det giver håb om en længere periode, hvor forbrugerne tør svinge dankortet en ekstra gang, siger DI’s cheføkonom

Forbrugernes optimisme er i august gået et niveau op, viser en måling udført af Danmarks Statistik blandt 1.500 danskere. Forbrugertillidsindikatoren stiger fra et nettotal på 2,6 i juli til 4,4 i august. Det er den højeste værdi siden januar 2020.

- En høj opsparing under nedlukningerne, færre restriktioner på samfundslivet og en markant stigende beskæftigelse har skabt gnisterne til en flammende vækst i danskernes forbrug, siger Morten Granzau, underdirektør i DI, Danmarks største erhvervsorganisation.

- Den stærke tro på dansk økonomi smitter af på forventningerne til udviklingen i ledigheden. Vi skal tilbage til midten af 2018 for at se en så urokkelig, høj optimisme til jobmarkedet. Det giver håb om, at vi ser ind i en længere periode, hvor forbrugerne tør svinge dankortet en ekstra gang mere end normalt, siger Morten Granzau.

- Flere forbrugere oplever stigende priser. Store prisstigninger kan lægge hindringer i vejen for væksten i forbruget. Det kan udhule indkomsterne og dermed tage lidt af luften ud af opsvinget i forbruget, men det vil ikke ændre på, at vi ser ind i periode med pæn fremgang i privatforbruget, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold