Den britiske ambassade i Danmark har nemlig netop givet besked om, at de eksisterende EU-standarder kan bruges yderligere et år, hvilket vil sige indtil den 1. januar 2023.

26.08.21 DIB Nyheder

Godt nyt til danske eksportvirksomheder: Briter tillader endnu et år med EU’s sikkerhedskrav

Storbritannien har besluttet at udskyde deadline for implementering af deres egne sikkerheds- og kvalitetskrav med endnu et år. Dermed kan danske eksportører fortsætte med at bruge EU’s mærke, når de sælger til briterne.

Var du begyndt at få sved på panden over arbejdet med at få implementeret Storbritanniens nye sikkerheds- og kvalitetskrav i tide, så er der godt nyt. Den britiske ambassade i Danmark har nemlig netop givet besked om, at de eksisterende EU-produktkrav kan bruges yderligere et år, hvilket vil sige indtil den 1. januar 2023.

- Det er gode nyheder for danske eksportører til Storbritannien, siger EU’s europapolitiske chef Anders Ladefoged.

- Det giver virksomhederne bedre tid til at implementere briternes UKCA-mærke, som altså nu først skal være på plads med udgangen af næste år.

Med briternes beslutning kan danske virksomheder fortsat bruge EU’s CE-mærke, når de eksporterer til Storbritannien. For medicinsk udstyr gælder udskydelsen helt frem til den 1. juli 2023.

Baggrunden for briternes beslutning er coronapandemien, der har gjort det svært for nogle virksomheder at nå deadline, skriver den britiske regering.  

Du kan læse mere om den forlængede deadline her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

 

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold