Dansk Industri har i årtier  bistået med at styrke erhvervslivets eksportmuligheder . For 25 år siden blev der sat ekstra fart under indsatsen med etableringen af DI International Business Development, der i dag udgør  landets bedste private tilbud til danske virksomheder.

Foto: Getty Images
30.09.21 DIB Nyheder

25 år med fuld damp på offensiv eksporthjælp

DI International Business Development fejrer nu 25 års jubilæum med Danmarks største private setup for international hjælp til dansk erhvervsliv. DI vil udvide yderligere.

Hvis vores virksomheder lykkes, så lykkes vi også. Vores fokus er og har altid været at hjælpe virksomhederne ud på svære eksportmarkeder, hjælpe med vores netværk, vores ekspertise og vores erfaring.

Sådan beskriver rådgivningsdirektør i DI, Kinga Szabo Christensen og direktør for internationale forhold Thomas Bustrup missionen for erhvervsorganisationens internationale arbejde til gavn for medlemsvirksomhederne.

En mission der blev sat i faste rammer med etableringen af international rådgivning i afdelingen DI International Business Development (DIBD) i 1996, og hvor målsætningen står uforandret her 25 år senere.

– Danmark er dybt afhængig af eksport og vores internationale tilstedeværelse. For DI har det altid været afgørende, at vi kunne hjælpe vores virksomheder med at drive forretning uden for landets grænser.

Passioneret start i 1996

DIBD startede i 1996 med en gruppe unge, passionerede medarbejdere, der så potentiale i at skabe partnerskaber mellem danske virksomheder og lokale partnere, og i dag har vi omkring 200 medarbejdere samt afdelinger kloden rundt, siger Kinga Szabo Christensen.

Gennem årerne har DI rådgivet tusindvis af virksomheder i at etablere sig, finde nye kunder og få indblik i forretningsvilkår og -muligheder verden rundt. Det gælder store virksomheder, men især den brede vifte af mindre virksomheder, der har haft fordel af DI’s rådgivere.

DI’s første landekontor blev etableret i Kina i 2004, siden er USA, Rusland, Indien, Tyskland og Kenya fulgt efter, suppleret med tilstedeværelse gennem partnerskaber i Brasilien, Mexico og Australien.

Værdien af tilbud skal udvides

Dansk erhvervslivs styrkeposition inden for bæredygtige og grønne løsninger har i de senere år fået ekstra fokus hos DI’s internationale rådgivere. Det sker blandt andet ved at understøtte etablering af partnerskaber mellem private virksomheder og offentlige myndigheder.

Tyskland og Kenya er DI’s to seneste landekontorer, men DI’s internationale vækstambitioner stopper ikke her, fortæller Thomas Bustrup:

– Vi er halvvejs i en rejse, hvor vi ser 25 år frem. Jeg forventer, at DI kommer til at være til stede flere steder rundt i verden. Og vi vil udvide vores værdi for virksomhedernes globale rejse, så det ud over rådgivning til gavn for deres kommercielle muligheder også udvider vores værditilbud, så virksomhederne i højere grad bliver talerør for danske værdier, for verdensmålene, for arbejdstagerrettigheder, for ligestilling og for bæredygtig virksomhedsdrift bredt set. Det, forestiller jeg mig, bliver en større del af vores samlede værditilbud.

Virksomheder om DI-samarbejde

ROCKWOOL Group - USA

Director Stakeholder Engagement Connie Enghus:

”DI USA i New York har i mere end fem år succesfuldt bidraget til at udbrede viden om ROCKWOOLs mange løsninger til de globale klima- og miljømæssige udfordringer – lige fra energiforbrug, støj, brandbeskyttelse, vandmangel og oversvømmelser til at skabe et sundere indeklima.”

DI's kontor i USA åbnede i 2007. Kontakt General Manager Louis Funder 

BHJ A/S - Rusland

General Director Zita Birzine:

”Som ny virksomhed i et land er det vigtigt at få hjælp til de første skridt. Her har DI Rusland ydet al nødvendig support med adresser på start­ups samt administration, regnskabstjenester og fuldt udstyrede arbejdspladser. Ydermere har DI’s kendskab til traditioner, forretningskultur og rådgivning været vigtige.”

DI's kontor i Rusland åbnede i 2005. Kontakt Director Hans Wicks

Smartlift A/S - Tyskland 

Adm. direktør Jacob Libach Nielsen:

”Vi har i foråret 2021 fået lavet en omfattende markedsanalyse for det tyske marked med udgangspunkt i bygge- og produktionsindustrien. Vi havde nogle gode behovsafdækkende formøder, og jeg er sikker på, at analysen giver os mulighed for rette fokus – både på geografi og segmenter.”

DI's kontor i Tyskland åbnede i 2021. Kontakt Director Robert P. Perz

Missionpharma A/S - Kina

Adm. direktør Christian Overgaard:

”I DI har vi en veletableret vært, der – udover at kende det praktiske om bl.a. lovgivning – også sikrer os en infrastruktur. Du kan finde et billigere setup i Kina andre steder – men ikke i samme kvalitet og med samme tryghed for at tingene altid virker.”

Læs mere: Succes med DI-partnerskab

DI's kontor i Kina åbnede i 2004. Kontakt Generel Manager Glen Mikkelsen

Two Scenarios A/S - Indien

Adm. direktør Daniel Suhr:

”Det mest værdifulde har været rådgivning omkring ansættelsesvilkår, lønudbetaling og lokale regler. Vi har fået adgang til arbejdskraft og en viden, vi ikke selv havde eller kunne oparbejde på kort tid. Vi har en ekspertise i global prissætning af lægemidler, hvor samarbejdet med DI Indien spiller en stor rolle.”

DI's kontor i Indien åbnede i 2006. Kontakt Director Bente Toftkær

Få fodfæste på verdens vækstmarkeder, hvor DI er til stede og hjælper danske virksomheder lokalt i hele verden. På kortet ser du DI's egne kontorer. Udover kontorerne har DI partnere i flere andre lande. Kontakt fagleder i DIBD Jeppe Falck på 33773944 eller jefa@di.dk, hvis du vil vide mere.

Foto: Grafik: Belle Djerberg

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kinga Szabo Christensen

Kinga Szabo Christensen

Rådgivningsdirektør

  • Direkte +45 3377 3905
  • Mobil +45 2949 4699
  • E-mail kisz@di.dk

Relateret indhold