Virksomheder, der  ikke sluafregner inden 30. septeember 2021 kan ende med at skulle tilbagebetale hele kompensationsbeløbet.

13.09.21 DIB Nyheder

42.000 virksomheder mangler slutafregning – frist 30. september

Knap halvdelen af de 93.000 virksomheder og freelancere, der fik kompensation i foråret og sommeren 2020, mangler at indberette. Det skal ske senest 30. september 2021.

42.000 virksomheder, selvstændige og freelancere får travlt de næste tre uger. De udgør knap halvdelen af de 93.000 virksomheder og freelancere, der fik kompensation i foråret og sommeren 2020 på grund af coronaepidemien. Og de har endnu ikke indberettet dokumentation for faktiske udgifter, omsætning og hjemsendte ansatte. Det skal være gjort senest den 30. september 2021. 

Udbetalingen af kompensation var baseret på et skøn, så en del virksomheder kan se frem til enten at skulle tilbagebetale eller modtage yderligere kompensation. Men for at gøre det op, skal virksomhederne altså indberette.

Det er særligt blandt serviceerhverv, i restaurationsbranchen og blandt læger og tandlæger mange mangler at indberette. Sker det ikke, kan hele kompensationsbeløbet kræves tilbagebetalt.

Hvis en slutafregningen viser, at en freelancer eller virksomhed skal tilbagebetale dele af eller hele kompensationsbeløbet, er det muligt at få en afdragsordning, hvis beløbet er over 10.000 kr. 

Der er hjælp at hente til indberetningen af dokumentation på Virk.dk, som guider videre til video- og vejledningstekster, webinarer og hotline.

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Malene Dall Sørensen

Malene Dall Sørensen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3503
  • Mobil +45 2869 4085
  • E-mail mads@di.dk

Relateret indhold