Vi er stolte af, at de første allerede er blevet opfordret til tage dialogen op med bl.a. Münchens bystyre, siger Robert P. Perz, leder for DI Tyskland.

Foto: getty
08.09.21 DIB Nyheder

”Access Cities” har skabt 50 eksportåbninger

Over 50 danske virksomheder har over de sidste 2,5 år opnået eksportåbninger på nye markeder. Det er sket gennem projektet ’Access Cities’ via DI’s kontorer i New York og München samt Quercus Group. Access Cities er et internationalt offentligt-privat projekt, der har haft til formål at styrke den bæredygtige byudvikling i storbyer globalt og projektet er finansieret af Industriens Fond.

På 2,5 år har projektet "Access Cities" via DI’s kontorer i New York og München samt Quercus Group identificeret over 80 lokale challenges. Det har givet mere end 75 danske virksomheder accelereret adgang til nye markeder gennem 1:1 rådgivning, Open Innovation Calls og innovationsforløb. Og mere end  50 danske virksomheder har fået eksportåbninger på nye markeder.

Det er blandt resultaterne fra det internationale offentligt-privat projekt Access Cities. Projektet, der er finansieret af Industriens Fond, har haft til formål at styrke den bæredygtige byudvikling i fem projektbyer: New York City, Singapore, München og de to danske byer København og Aarhus.

- Som en støttende partner i Access Cities-projektet har den danske ambassade i Singapore oplevet værdien af at forbinde danske bæredygtige løsningsudbydere med centrale udfordringsejere i Singapore. Projektet har også vist, at Danmark og Singapore deler grønne ambitioner og mål for bæredygtig byudvikling - fra lodret indendørs landbrug til avanceret vandrensning til smarte byløsninger og endda maritim dekarbonisering, siger Sandra Jensen Landi, dansk ambassadør i Singapore.

Læs også: TICRA: Permanent forskningsfradrag er afgørende for antal nye medarbejdere

Et nyt eksportværktøj

Grundpillen i Access Cities har været de lokale forretningsudvikleres tilstedeværelse på komplekse eksportmarkeder og deres adgang til centrale offentlige- og private beslutningstagere. Eksempelvis i München, hvor Robert P. Perz er leder for DI Tyskland.

-Gennem Access Cities har danske SMV’er afprøvet deres internationaliseringspotentiale, gennem co-creation workshops med Münchens bystyre, forsyningsselskaber og andre private aktører, fortæller Robert P. Perz.

Han fortsætter:

- Flere af virksomhederne har gennem forløbet fundet en potentiel samarbejdspartner, og vi er stolte af, at de første allerede er blevet opfordret til tage dialogen op med bl.a. Münchens bystyre. Samlet set har de danske SMV’er fået eksponeret deres løsninger i et særdeles spændende forum og er inviterede til at byde ind med deres løsninger og erfaringer fra Danmark.

Læs også: DI: Ros til politisk aftale om energiøer – men der skal mere turbo på

Velkendt brand i New York

Også på DI’s kontor i New York er general manager Louis Funder klar til at hjælpe virksomheder med at høste frugterne af at Access Cities er blevet et velkendt brand.

- Danske erfaringer, viden og løsninger er i høj kurs og senest har Access Cities bidraget til, at DI har underskrevet en samarbejdsaftale med New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) på New Yorks største udbud indenfor energirenovering af den eksisterende bygningsmasse – Empire Building Challenge. Samarbejdsaftalen giver danske virksomheder en unik mulighed for at få en fod indenfor et massivt marked og dermed sikre en styrket dansk eksport, men også den bæredygtige byudvikling globalt set – både på kort og lang sigt, siger Louis Funder.

Hvis du vil høre mere om Access Cities, kan du kontakte senior konsulent Mille Munksgaard på mimu@di.dk.

Læs også: Optimisme i Østafrika trods stigende smittetal

Fakta

Om Access Cities

Access Cities er et internationalt offentligt-privat projekt der skal styrke bæredygtig byudvikling New York City, Singapore, München og de to danske byer København og Aarhus.

Gennem projektet er lokale aktører, der arbejder med bæredygtig byudvikling i forfølgelsen af ’game-changing’-løsninger, blevet forbundet med andre byer og virksomheder. Access Cities har haft til formål, at udvikle innovative, levedygtige og skalerbare løsninger på de mest presserende bæredygtighedsudfordringer, som globale byknudepunkter står over for i dag og i morgen – det er sket i samarbejde med og via udveksling af dokumenterede erfaringer inden for bæredygtighedsområdet.

 

Access Cities finansieres af Industriens Fond og samfinansieres med projektpartnerne: State of Green, Dansk Industri, Quercus Group, Climate-KIC, Københavns Kommune og Aarhus By. Projektet blev afsluttet 31. august 2021.

Læs mere om Access Cities

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mille Munksgaard

Mille Munksgaard

Consultant

Relateret indhold