Regeringen har startet et virksomhedsprogram, der skal bidrage til omstillingen af små- og mellemstore virksomheder i hele Danmark. Der er afsat 600 millioner til programmet – penge, der oprindeligt kommer fra EU’s REACT-program.

Foto: Dansk Industri
06.09.21 DIB Nyheder

Ansøg nu: Få en bid af 600 millioner kroner

Regeringen har lanceret et ambitiøs virksomhedsprogram for genstart af Danmarks små- og mellemstore virksomheder ovenpå COVID-19 krisen. Den første del af programmet, som har fokus på eksportvirksomheder, kan der ansøges om fra i dag.

Hvad handler det om?

Regeringen har startet et virksomhedsprogram, der skal bidrage til omstillingen af små- og mellemstore virksomheder i hele Danmark. Der er afsat 600 millioner til programmet – penge, der oprindeligt kommer fra EU’s REACT-program.

Ansøgning til programmet SMV: Eksport åbner i dag den 7. september.

Hvor mange penge er der tale om?

I første omgang 600 millioner kroner for alle fire spor i programmet. Virksomhedsprogrammet bygger videre på flere velafprøvede programmer i erhvervsfremmesystemet, og der er mulighed for at styrke indsatsen yderligere, hvis der er stor efterspørgsel blandt virksomhederne.

Hvem kan få støtte?

Målgruppen er alle SMV’er, som har behov for at omstille deres forretning for styrke deres vækst og indtjeningsmuligheder.

Hvad kan du få støtte til?

Der er fokus på genstart af virksomhederne gennem digitalisering, grøn omstilling, ansættelse af akademikere og internationalisering.

Virksomhedsprogrammet består af tre værktøjer:

- Tilskud til ekstern rådgivning

- Tilskud til investeringer i maskiner, udstyr, software og certificeringer.

- Kompetenceudvikling- og tilførsel.

Der er fire spor, som du kan søge i:

Den 7. september åbner SMV: Eksport for tilskud til egne eksportmedarbejdere og medarbejdere i udlandet.  Et nyt tiltag som Dansk Industri har fået igennem er, at du kan ansætte en medarbejder, hvor en 3. aktør står for udbetaling af løn og sikrer, at lokale arbejdsmarkedsvilkår bliver overholdt – også kendt som ”Employer of Record”.  Det er et koncept, som er udviklet med succes af DI gennem mange år.

Dernæst følger:

SMV:Vækstpilot: Giver mulighed for ansættelse af en ledig vækstpilot – lige fra en faglært til en højtuddannet. Vækstpiloter ansættes i 6 måneder på ordinære vilkår, og din virksomhed får dækket op til 50 procent af omkostningerne, dog maksimalt 15.000 kroner per måned. Ansøgning åbner den 15. september.

SMV:Digital: Tilskudsvouchers til køb af rådgivning omkring digital omstilling. Desuden indeholder programmet en række kompetenceudviklingsmuligheder samt mulighed for tilskud til investeringer i udstyr, maskiner, software med videre. Tilskudsvoucherne er på op til 250.000 kroner. Ansøgning åbner den 27. september.

SMV:Grøn: Tilskudsvouchers til køb af rådgivning, kompetenceudvikling og investeringer i udstyr, maskiner med videre, som understøtter din virksomheds grønne udvikling. Ansøgning åbner den 11. oktober

Derudover har der siden 1. september været mulighed for at søge om tilskud fra puljen EKF Green Accelarator. Her gives støtte til grønne projekter, hvor kunden er identificeret, men hvor der er behov for mere forarbejde, inden kontrakten kan komme i hus. Virksomheder kan søge tilskud til at dække udgifter til konsulenthjælp, rådgivning og ekspertassistance. Deadline for ansøgninger er 1. oktober. 

Hvad gør du nu?

Find mere information om programmet på Erhvervsstyrelsens hjemmeside, hvor der er en særlig side om ansøgningsprocessen. Du finder den her. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Teamleder

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold