21.09.21 DIB Nyheder

Beskæftigelsen slår rekord

Beskæftigelsen steg med 7.000 personer fra juni til juli måned, viser tal fra Danmarks Statistik. Danske virksomheder mangler akut flere medarbejdere, så det er vigtigt med en hurtig politisk aftale, siger DI’s arbejdsmarkedspolitiske chef.

Beskæftigelsen i virksomhederne steg med 11.000 personer, mens den offentlige beskæftigelse faldt med 4.000 personer i juli måned. Der er travlt på arbejdsmarkedet, og virksomheder mangler flere hænder – nu.

 

- Beskæftigelsen i juli måned slår rekord og er nu 51.000 højere end før coronakrisen, hvor beskæftigelsen sidst toppede. Arbejdsmarkedet er meget travlt og mange virksomheder har akut brug for flere medarbejdere for at kunne følge med, siger Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef, Dansk Industri.

 

DI har præsenteret en række forslag til at skaffe den nødvendige arbejdskraft her og nu, herunder at gøre det lettere for virksomhederne at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, som der er et stort behov for. Det vil være en stor hjælp, hvis politikerne sænker beløbsgrænsen fra 455.000 kr. til 360.000 kr.

- Det er meget vigtigt hurtigt at få indgået aftaler, så vi kan øge antallet af hænder og hoveder på arbejdsmarkedet. Der er en stor efterspørgsel efter flere medarbejdere, men der er ikke mange ledige tilbage. Derfor er det især vigtigt, at få lettet adgangen til udenlandske medarbejdere, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold