Dansk Industri er Lærlingefællesskabet og "Boss Ladies" klar til at hjælpe DI's medlemmer til at finde nye lærlinge - og ikke mindst at få endnu flere kvinder til at gå i lære. Blot tre procent af landets håndværkere er kvinder.

10.09.21 DIB Nyheder

Brug for lærlinge? Husk halvdelen af befolkningen

Hver 10. virksomhed inden for byggeri og industri har i mindst et tilfælde forgæves søgt lærlinge inden for det seneste år. Virksomheder vil gerne have at flere kvinder griber muligheden.

Knapt har coronakrisen sluppet sit tag i Danmark, før behovet for medarbejdere skyder i vejret. I mange virksomheder er lærlinge derfor et væsentligt aktiv, men også her kniber det med at få nok til at gribe værktøjskassen.

Hver 10. virksomhed inden for byggeri og industri har således i mindst et tilfælde i det forløbne år søgt forgæves efter næste generation faglærte. Det viser DI’s nye rundspørge Lokalt Erhvervsvenlighed.

En løsning er at blive mere attraktiv for halvdelen af Danmarks befolkning – kvinderne. Eksempelvis er blot tre procent af landets håndværkere nemlig kvinder. En række virksomheder har taget denne udfordring op og formår at prikke hul på myter og traditioner ved at få kvinder ind i fag, som traditionelt er domineret af mænd.

Læs om indsaten i disse artikler:

Skou Gruppen: Hver fjerde lærling skal være en kvinde 

Lemvigh-Müller: Kvinder overhaler mænd som nye lærlinge

LEGO Koncernen: Kvinder går ombord i mandefag

Aarsleff: Kvinder kan sikre Aarsleffs lærlingemål

DI klar med hjælp

I Dansk Industri er der fuld fokus på at hjælpe så mange som muligt i gang med en erhvervsuddannelse, og der er en særlig indsats for at skabe en bedre kønsbalance.

Projektet Boss Ladies i bygge- og anlægsbranchen er et af disse indsatsområder, hvor 135 kvindelige lærlinge og svende blandt andet besøger skolernes 8. og 9. klasser og fortæller om livet som håndværker. Boss Ladies har siden 2018 været målrettet bygge- og anlægsbranchen – men DI arbejder for at brede initiativer ud til resten af industrien. Boss Ladies har været medvirkende til, at flere kvinder er kommet i lære i en håndværksvirksomhed.

Læs mere om Boss Ladies her

Desuden har DI netop søsat DI Lærepladsfællesskabet, hvor DI-medlemmer bliver en del af landets største netværk for virksomheder med lærlinge og elever. Fællesskabet styrker synligheden for erhvervsuddannelserne i skoler, hos forældre og potentielle lærlinge og bidrager derfor til, at endnu flere hanker op i en værktøjskasse.


Læs mere om DI Lærlingefællesskabet

Louise Pihl

Louise Pihl

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0177
  • Mobil +45 2566 6312
  • E-mail lop@di.dk

Relateret indhold