"Soldateruddannelsen bliver til en erhvervsuddannelse. Dermed løfter vi en stor gruppe fra ufaglærte til faglærte," siger forsvarsminister Trine Bramsen.

16.09.21 DIB Nyheder

Danske soldater får papir som faglærte

Konstabler i forsvaret har indtil nu -som de eneste i forsvaret - ikke fået egentligt bevis på, at de er faglærte. Det kan styrke mulighederne for at få flere på arbejdsmarkedet, at det nu laves om, mener DI.

Hvis en dansk konstabel fremover beslutter sig for at prøve kræfter med en civil karriere eller uddannelse, så kan vedkommende gøre det som faglært fra det danske forsvar. Hidtil har forsvarets konstabler ellers – som de eneste i forsvaret – ikke fået et egentligt bevis på, at de er faglærte.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger i en pressemeddelse:

- Uddannelse giver frihed og muligheder i livet. I alt for mange år er konstabler blevet fastholdt som ufaglærte, selvom de har en solid uddannelse med i bagagen. Det laver vi om på nu. Soldateruddannelsen bliver til en erhvervsuddannelse. Dermed løfter vi en stor gruppe fra ufaglærte til faglærte. Forhåbningen er, at det både vil gøre det mere attraktivt at være soldat - og samtidig åbne dørene for flere civile stillinger efterfølgende.

Læs også: Flagdag 2021 – i skyggen af Afghanistan

Der er fundet en god model

Hvert år begynder 6-700 på uddannelsen som konstabel i Forsvaret, og Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar & Sikkerhed glæder sig over, at de fremadrettet får papir på deres kompetencer.

- Det skylder vi dem. Og det kan desuden styrke mulighederne for at få flere på arbejdsmarkedet. Det byder vi velkomment i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft i erhvervslivet, siger Joachim Finkielman.

Han mener, at en tydeliggørelse af soldaters kompetencer og et uddannelsesforløb, som kan målrette deres virke, er en god formel til at hjælpe dem videre på vej.

- Det ser ud til, at der er fundet en god model, som både tager hensyn til forsvarets operative virke og behovet for at give soldaterne en god og veldokumenteret start på arbejdslivet, siger Joachim Finkielman.

Læs også: Brede smil på forsvarsindustriel byggeplads

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Forsvars- og Sikkerhedspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold