Andelen af vedvarende energi i elforbruget vil være 100 procent i 2028, spår Energistyrelsen.

Foto: Colourbox
09.09.21 DIB Nyheder

Danske virksomheder skal være grønnere med strøm

Endnu flere virksomheder kan få gevinster ved at sætte strøm til blandt andet opvarmning, transport og fremstilling. Det er budskabet i ny kampagne fra Erhvervslivets Klimaalliance. Følg med på konference den 6. oktober og hør om fordelene ved at blive grønnere med strøm.

CO2-udledningerne og energiforbruget går ned, hvis erhvervslivet skruer op for strømmen og smider fossile brændsler på porten. Faktisk viser beregninger, at danske virksomheder gennem elektrificering kan reducere op til 70 procent af deres udledning af drivhusgasser inden 2025.

Årsagen er, at den strøm, som tidligere var sort og ’fy’, i stigende grad kommer fra vind- og solenergi. Ifølge Energistyrelsens klimafremskrivning vil andelen af vedvarende energi i elforbruget være 100 procent i 2028.

Læs også: Jorden brænder under danske SMV'er

Fokus på gevinster

Derfor lancerer Erhvervslivets Klimaalliance, som består af Dansk Industri og Dansk Energi, kampagnen ’Grønnere med strøm’, der sætter fokus på gevinsterne for de danske virksomheder ved at elektrificere.

- Et land som Danmark, der investerer så meget i vedvarende energi og har et af verdensbedste elnet, skal i højere grad bruge det mest effektive klimaværktøj. For vi bliver alle grønnere og rigere med strøm. Mange danske virksomheder er i gang med elektrificeringen, og vi håber, at den her kampagne inspirerer flere rundt omkring i landet til at erstatte fossile brændsler med den strøm, der bliver stadig grønnere. I energibranchen er vi klar til at levere den klimavenlige energi og gå ind i fremtiden sammen med energikunderne, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Læs også: ”Access Cities” har skabt 50 eksportåbninger

God forretning

Udover lavere CO2-udledning og højere energieffektivitet er de elektriske løsninger også en god forretning for de fleste virksomheder og styrker deres konkurrencekraft. Omkostningerne bliver reduceret, og virksomheden lever op til kundernes forventninger om klimavenlige løsninger.

- Vi skal i gang med at udnytte den grønne strøm alle steder i vores samfund. I industrien kan man inden for en relativt kort tidshorisont hente både klimagevinster og økonomiske gevinster. Så vi skal sætte yderligere fart på elektrificeringen og igen vise resten af verden, at det godt kan betale sig at være klimavenlig,” siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

De danske virksomheder har i årtier brugt strøm til blandt andet ventilation, pumper og køleanlæg. I dag er mulighederne mange flere – fra elektrificering af produktion af rugbrød over transport af fødevarer til gravearbejde på byggepladser. På sigt bliver det også muligt at gøre tung transport såsom fly og skibsfart grønnere med strøm gennem indirekte elektrificering, hvor el fra vindmøller bliver omdannet til grønne Power-to-X-brændsler.

Energipolitisk Konference den 6. oktober, som Erhvervslivets Klimaalliance står bag, sætter fokus på elektrificering af erhvervslivet.

kampagnesitet om elektrificering kan du se løbende se nye eksempler på virksomheder, der elektrificerer produktionen. Foreløbig kan du se videoer med Lantmännen Schulstad, TripleNine og Semler Gruppen. 

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Agerbo

Pernille Agerbo

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3157
  • Mobil +45 5218 5948
  • E-mail peag@di.dk

Relateret indhold