03.09.21 DIB Nyheder

DI: Erhvervslivets e-handel og e-eksport tager et overraskende dyk

Nye tal i dag fra Danmarks Statistik viser en overraskende tilbagegang for hele erhvervslivets e-handel.

- Vi så en eksplosiv opblomstring af digitalt salg under corona, hvilket de seneste tal viser, har båret frugt. Danske virksomheder er blevet markant bedre til at e-handle og e-eksportere end før corona, men niveauet for digitalt salg er nu normaliseret med et lille, men overraskende fald, siger branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst. 

Til morgen offentliggjorde Danmarks Statistik nye tal for danske virksomheders it-anvendelse, og tallene viser en tydelig tendens: Danske virksomheder er ikke blevet bedre til at sælge og eksportere via nettet sammenlignet med sidste år. Både andelen af virksomheder med e-handel men også andelen af virksomheder med e-eksport er faldet 2 procentpoint siden sidste år.

Andelen af omsætning fra virksomhedernes digitale salgskanaler (e-handel og EDI) er faldet til 28 procent sammenlignet med 29 procent i 2020. Tallet var dog 25 procent før corona. 

Tallene viser, at det er andelen af omsætning fra e-handel, der har set det største dyk i forhold til 2020. I  2020 kom 10 procent af virksomhedernes samlede omsætning fra e-handel, hvor det i 2021 blot udgør 8 procent. Det er på tværs af alle virksomhedsstørrelser og brancher, at der er set et fald i omsætningsandelene.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sidsel Dyrholm Holst

Sidsel Dyrholm Holst

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3773
  • Mobil +45 2949 4649
  • E-mail sdy@di.dk

Relateret indhold