17.09.21 DIB Nyheder

DI: Overraskende positivt at firmaernes salg er tilbage

Nye tal: Med firmaernes salg tilbage på normalt niveau er arbejdskraft og materialer virksomhedernes største problemer, mener Allan Sørensen, cheføkonom i DI.

Firmaernes salg steg 9,6 pct., når første halvår 2021 sammenlignes med første halvår 2020, og salget er nu på et højere niveau end før COVID-19.

- Genåbningen har givet et markant løft i virksomhedernes omsætning. Det er utrolig positivt, at omsætningen er vendt så hurtigt tilbage til erhvervslivet, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Omsætningen dykkede kraftigt under nedlukningen, men vendte hurtigt retur, da der blev åbnet igen. Det har været en meget hurtig krise, som klart har været styret af restriktionerne, siger Allan Sørensen, der dog påpeger, at virksomhederne har et økonomisk efterslæb.

- Det går godt med omsætningen nu, men der er et stort hul i pengekassen, som skal fyldes op igen. Virksomhederne tabte omsætning for 150 mia. kr. alene under det første år med corona, siger Allan Sørensen.

Der er tydelige forskelle på, hvor stærkt de enkelte brancher er kommet tilbage. Industri, byggeri og handel havde i årets første syv måneder en større omsætning end i 2019, mens oplevelsesøkonomien, hoteller og restauranter stadig havde en lavere omsætning end før corona.

- Mangel på arbejdskraft og materialer er en nu den største udfordring for virksomhederne, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold