04.10.21 DIB Nyheder

Driftschefen: "Måske vi skal til at headhunte rengøringspersonale"

Hos servicevirksomheden Partneren fra Søborg kæmper de med at få kvalificere ansøgere til trods for god løn og ordnede forhold.

Normalt er det topchefer, der er genstand for headhunternes opmærksomhed. Men med den vilde jagt på kvalificerede medarbejdere, kan måske også blive hverdag for helt andre jobtyper. Det fortæller servicevirksomheden Partneren fra Søborg.

- Vi headhunter allerede vores serviceledere – og det kan da godt være, at vi kommer dertil, at vi også skal til at headhunte rengøringspersonale, siger driftschef Sanne Budde.

Hun fortæller, at Partneren, der har 300 ansatte og hjælper mange virksomheder med deres drift, generelt har udfordringen med at tiltrække kvalificerede ansøgere til stillinger, der ikke er fuldtid eller har en arbejdstid mellem 8 og 16.

- Det er meget, meget få ansøgninger. Og når vi først finder nogle at ansætte, så sker det desværre ganske ofte, at de, der er ansat i deltidsjob, er kort tid i jobbet, siger hun.  

Det koster at lære nye op

De korte ansættelsesforhold er en bét for Partneren.

Dels fordi det er svært at finde en ny medarbejder, dels fordi der bliver lagt tid og penge i at lære nye medarbejdere op. Og så handler det også om ærekærhed overfor kunderne.

- Vi ønsker ikke, at vores kunder skal have ny folk rendende hos dem hele tiden, siger driftschefen.

Selvom det er en ringe trøst, så ved driftschef Sanne Budde fra Partneren, at hun er alt andet end ene om udfordringerne med at finde medarbejdere.

- Vi hører det også fra mange af vores kunder. De spørger os, om vi kan hjælpe dem med medarbejdere til eksempelvis receptionen eller køkkenet. Men vi har desværre rigeligt at gøre med at finde vores egne medarbejdere til de opgaver, som vi allerede har, siger Sanne Budde.

DI: Politikere må handle nu

Ifølge Danmarks Statistik var antallet af ledige stillinger i andet kvartal 2021 (seneste tal) på 53.500. Det er det højeste antal i ti år, konstaterer vicedirektør i DI Steen Nielsen.

- Alle brancher og alle dele af landet er ramt, siger vicedirektør Steen Nielsen, Dansk Industri, og tilføjer:

- Efterspørgslen efter flere medarbejdere har været stigende hele året. Nu er det vigtigt, at politikerne indgår de aftaler, der skal til for hurtigst muligt at øge antallet af hænder og hoveder på arbejdsmarkedet.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold