08.09.21 DIB Nyheder

Eksporten ramt af modvind i juli

Nye tal viser et lille fald i eksporten i juli på 2,6 procent.

Eksporten faldt med 2,6 procent i juli, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten er bremset lidt op over de seneste måneder, og blev ramt af tilbagegang i juli. Det er dog blot anden gang på ni måneder, at vi ser tilbagegang i eksporten,  siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Særligt eksporten til Tyskland faldt i juli. De store oversvømmelser i Tyskland i løbet af sommeren kan godt have bremset nogle eksportordrer, siger Allan Sørensen.

- Mangel på materialer og arbejdskraft samt spredningen af deltavirus udfordrer virksomhederne og kan desværre give tab af eksportordrer, Det er afgørende, at der bliver arbejdet for at sikre virksomhederne bedre adgang til arbejdskraft, siger Allan Sørensen.

Eksporten af varer og tjenester er i årets første syv måneder steget med 8,3 procent i forhold til sidste år. Vareeksporten er steget med 12,2 procent, mens tjenesteeksporten er steget/faldet med 2,3 procent.

- Vi vil i den kommende tid se, at en del af efterspørgslen vandrer tilbage fra fysiske varer og over mod rejser og oplevelser. Det vil hjælpe tjenesteeksporten og tage toppen af væksten i vareeksporten, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold