07.09.21 DIB Nyheder

Fortsat stigning i industriproduktionen truet af mangel på råvarer og hænder

Industriproduktionen steg 3,2 pct. i juli måned. Det er især medicinal- og maskinindustrien, der har sat skub i fremgangen. Mangel på hænder og råvarer kan gøre det svært at øge produktionen yderligere, siger DI’s underdirektør

- Fremdriften på 3,2 pct. i industriproduktionen er primært drevet af pæne vækstrater i maskin- og medicinalindustrien. Forhåbentligt er det startskuddet til, at der kommer ekstra fart på produktionen i den sidste halvdel af 2021. Stigningen er faktisk ret overraskende, hvis vi sammenligner os med vores nabolande. Her ser vi generelt et aftagende mønster i industriproduktionen på tværs af Europa, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

- Det er enormt svært for både danske og europæiske industrivirksomheder at skaffe mikrochips og andre råvarer til produktionen. I Tyskland har det været med til at bremse produktionen. Det skaber færre ordrer til de mange danske industrivirksomheder, som afsætter deres produkter til tysk industri, siger Morten Granzau.

- Beskæftigelse og produktion er tilbage på niveau med før coronakrisen i industrien. Udfordringen er nu, at det er meget svært at finde medarbejdere, og derved kan det være svært at øge produktionen yderligere og skabe vækst. Det er der akut brug for løsninger på, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold