H.K.H. Kronprinsessen overrakte DI Prisen til NCC Danmark ved DIs topmøde. Fra venstre: DI's formand Lars-Peter Søbye, juridisk chef for NCC Danmark Simon Westergaard, HR-direktør Louise Sjøntoft, H.K.H. Kronprinsessen  og DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Joshua Gross
28.09.21 DIB Nyheder

NCC Danmark hædret for at give unge indsatte en frisk start

Entreprenøren NCC Danmark vinder DI Prisen 2021 for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen.

Siden 2015 har NCC Danmark undervist unge indsatte i flere af landets fængsler i at lægge asfalt. Når de unge forlader fængslet, får de arbejde på en af NCC’s byggepladser. Det er med til at give dem en frisk start.

Vinderen af DI Prisen er i år fundet blandt virksomheder, der har gjort en særlig indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen. DI’s medlemmer har stemt på NCC Danmark blandt tre nominerede virksomheder. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen på DI Topmødet, der som udgangspunkt henviste til, at der ved topmødet var sat fokus på Danmark som mulighedernes land.

- Mulighedernes land er for mig et sted, hvor alle kan blive en del af fællesskabet. Hvor man kan udnytte sit potentiale, sagde Kronprinsessen.

Og her har NCC Danmark gjort en særlig indsats, fortsatte hun.

- DI Prisen går i år til en virksomhed, der har gjort en ekstra indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen. Virksomheden har løftet et socialt ansvar i lokalområdet og samtidig udbredt kendskabet til en branche, der har brug for medarbejdere, sagde Kronprinsessen i begrundelsen for at overrække prisen til NCC Danmark.

Læs også: NCC giver ny start til udsatte unge

Ti års arbejde hos NCC

NCC har i snart ti år ydet en særlig indsats for at få udsatte unge ind på arbejdsmarkedet. I 2012 grundlagde NCC virksomhedsskolen, som siden har haft 260 unge med i projektet ”Byggepladsen” i Aarhus.

Over 200 af disse har fået en uddannelse, en læreplads eller et fast arbejde. Modellen er siden omsat til en jobskole for flygtninge og en asfaltuddannelse for unge kriminelle.

Den næste udgave af virksomhedsskolen er på vej. NCC er hovedentreprenør på Nordsjællands supersygehus i Hillerød, og her har NCC bedt de omkringliggende kommuner om input til, hvor virksomheden kan bidrage bedst.

NCC var en af tre virksomheder, som har gjort en særlig indsats for at få udsatte borgere ind på arbejdspladsen. De to øvrige var Phønix Tag Materialer og Mountain Top.

Se hele prisoverrækkelsen her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør, Chef for Dansk Infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold