HR-direktør hos NCC Danmark Louise Sjøntoft hos NCC Danmark bruger supersygehuse som afsæt for ny virksomhedsskole.

Foto: Thomas Arnbo
20.09.21 DIB Nyheder

NCC: Ny start til udsatte unge

NCC Danmark er nomineret til DI Prisen 2021, hvor vinderen afsløres ved DI Topmødet den 28. september. Læs her hvorfor.

Er der et job til mig, når jeg har afsonet min straf? Svaret er ja, hvis man spørger en gruppe af NCC Danmarks ansatte. Virksomheden har nemlig siden 2015 undervist i flere af landets fængsler i at lægge asfalt. Indsatsen giver de indsatte mulighed for at få en uddannelse og senere et fast arbejde på en af NCC’s byggepladser.

– Vi lærer dem at lægge asfalt, mens de unge stadig er i fængsel. De er glade for at få en frisk start, og vi får nogle utroligt loyale medarbejdere, fortæller Louise Sjøntoft, HR-direktør i NCC Danmark.

NCC’s indsats for at hjælpe udsatte grupper ind på arbejdsmarkedet blev søsat i 2012 med Virksomhedsskolen, som siden har haft 260 unge med i projektet ”Byggepladsen” i Aarhus. Over 200 af disse har fået en uddannelse, en læreplads eller et fast arbejde. Modellen fra Byggepladsen er siden omsat til en jobskole for flygtninge og asfaltuddannelse for unge kriminelle.

For den indsats er NCC Danmark nu nomineret som en af tre virksomheder til DI Prisen 2021.

Læs mere om DI Prisen 2021 her

Louise Sjøntoft fortæller, at det ligger i virksomhedens DNA at tage et socialt ansvar kombineret med at sikre flere medarbejdere.

– Vi har nogle store byggepladser, hvor der ofte arbejdes på langvarige projekter. Når vi er så længe i et lokalsamfund, giver det rigtigt god mening også at bidrage på anden vis, og her er vores erfaringer fra Virksomhedsskolen et aktiv, fortæller hun.

Den næste udgave af Virksomhedsskolen er på vej. NCC er hovedentreprenør på Nordsjællands supersygehus i Hillerød, og her har NCC bedt de omkringliggende kommuner om input til, hvor virksomheden kan bidrage bedst.

– Vi hjælper nu kommunerne med at give udsatte unge en mulighed for at få en uddannelse og et arbejde. Derfor får vi løbende 12 – 25 unge på 17 – 25 år, som dels indgår på byggepladsen dels får uddannelse et par dage om ugen. På den måde kan vi konvertere vores model og erfaringer til nye områder, og det er vi ganske stolte over, siger Louise Sjøntoft.

Læs også: Nye danskere får en chance – og griber den

Se med på DI Topmødet 2021

Hele Danmark kan se med, når vi livestreamer DI Topmødet 2021 den 28. september fra klokken 15:00. Oplev Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen, Kasper Hjulmand og mange flere.

Tilmeld dig DI Topmødet 2021

Fakta

NCC Danmark A/S

  • Entreprenør, der udvikler erhvervsbyggeri, bygge- og infrastrukturprojekter samt asfalt og råstofudvinding.
  • Grundlagt i 1985.
  • Virksomheden har 2.000 medarbejdere i Danmark.
  • NCC Danmark er en del af det svenske NCC med samlet 14.500 medarbejdere og en omsætning på cirka 38 mia. kr.
  • Nomineret til DI Prisen for Virksomhedsskolen, der giver udsatte grupper en mulighed for job og uddannelse.
Peter Stenholm

Peter Stenholm

Vicedirektør

  • Direkte +45 7216 0102
  • Mobil +45 4117 4736
  • E-mail pss@di.dk

Relateret indhold