HR-chef hos Mountain Top, Jeanette Hassel, har i tre år arbejdet med at integrere nye danskere på virksomheden.

Foto: Thomas Arnbo
17.09.21 DIB Nyheder

Nye danskere får en chance – og griber den

Mountain Top Danmark er nomineret til DI Prisen 2021 - læs her hvorfor. Vinderen kåres ved DI Topmødet den 28. september. Læs her hvorfor.

Har du viljen, er stabil, har hænderne skruet godt på og kan lidt dansk, så lærer vi dig resten.

Det har været opskriften hos Mountain Top Denmark siden 2015, hvor virksomheden har oplært og ansat personer af anden etnisk herkomst på fabrikken i Frederikssund. 35 har taget første skridt ind på virksomheden i en ulønnet praktikperiode. Siden er 32 af dem blevet ansat i et normalt job.

– Vi ønsker at bidrage til, at nye danske borgere bliver integreret i det danske samfund og får en god tilværelse i deres nye hjemland. Når vi tager dem ind hos os, er det altid med henblik på, at de bliver ansat hos os. Faktisk har vi nu 24 nationaliteter på virksomheden, fortæller HR-chef Jeanette Hassel.

Ansættelsen af de nye danskere sker i tæt parløb med Frederikssund og Egedal kommuner.

Der er meget at lære de nye medarbejdere, fortæller Jeanette Hassel. Lige fra arbejdskultur på fabriksgulvet til viden om sikkerhed og tillidsrepræsentanter samt dansk demokrati, og hvad det egentlig vil sige at have et fast arbejde, hvor man møder ind hver dag.

– Det er både små og store ting, der skal læres undervejs. Det kræver lidt mere tålmodighed og energi, men der er ikke tale om egentlige træningsprogrammer. De bliver behandlet som alle andre, og det virker. Vi har fået en gruppe ekstremt loyale medarbejdere, der gerne vil give noget igen. Det er ret unikt, og noget jeg aldrig har oplevet før, fortæller HR-chefen, der har stået for indsatsen de seneste tre år.

Læs mere om DI Prisen her

Det danske sprog skaber fællesskab

– I frokostpausen kan de snakke det sprog, de ønsker. Men på produktionsgulvet snakker vi kun dansk, for det er ofte sproget, som skaber konflikter imellem de forskellige nationaliteter, når de taler om hinanden og ikke til hinanden. Og man får ikke lært dansk, medmindre man bliver nødt til at bruge det meget af tiden, siger Jeanette Hassel.

Succesen med at hjælpe nye danskere har fået Mountain Top til at udvide indsatsen, så der også er plads til sårbare unge. Foreløbigt har fire været i ulønnet praktik – og senere vil flere følge efter. HR-chefen er også personligt glad for at være en del af indsatsen:

– Jeg synes, det er fantastisk at være med til at gøre en forskel, som går hånd i hånd med at være en effektiv virksomhed, der formår at skabe gode resultater.

Fakta

Mountain Top Denmark

  • Leverandør til bilindustrien, fremstiller tilbehør og accessories til pickups.
  • Grundlagt som familieejet virksomhed i 1995 med hovedsæde i Frederikssund.
  • Virksomheden har 180 medarbejdere i Danmark, 300 globalt, med fabrikker i Thailand og USA, samt kontor i Australien.
  • Nomineret til DI Prisen for indsats med at få nye danskere og sårbare unge i job.

Se med på DI Topmødet 2021

Hele Danmark kan se med, når vi livestreamer DI Topmødet 2021 den 28. september fra klokken 15:00. Oplev Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen, Kasper Hjulmand og mange flere.

Tilmeld dig DI Topmødet 2021

Louise Thomsen

Louise Thomsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3307
  • Mobil +45 2617 1327
  • E-mail lout@di.dk

Relateret indhold