"Det er så vigtigt, at virksomhederne kan spejle sig i hinandens digitale rejser. Derfor er vi på udkig efter virksomheder, der er lykkedes med en særlig succesfuld digital omstilling," siger ejerleder Evita Rosdahl, Jeros A/S, der er formand for SMV:Digital.

Foto: Heidi Lundsgaard
16.09.21 DIB Nyheder

”Søg nu de mange digitale millioner”

Op til 250.000 kr. til rådgivning om digital omstilling er SMV:Digitals tilbud til SMV’er. Søg, og få en digital køreplan, opfordrer board’ets nye formand og ejerleder Evita Rosdahl, Jeros A/S.

I alt 600 mio. kr. er der til danske virksomheder, der drømmer om at boarde det digitale tog. 100 af disse millioner er der i denne ombæring sat af til ansøgere, der har brug for rådgivning til at komme ombord.

Pengene kommer blandt andet fra EU’s REACT-program og kan i Danmark søges gennem SMV:Digital.

I juni blev ejerleder Evita Rosdahl, Jeros A/S udpeget som ny formand for SMV-boardet for de kommende to år. Hendes besked til Danmarks små og mellemstore virksomheder er tydelig:

- Søg nu nogle af de mange digitale millioner, når vi åbner for ansøgninger igen d. 27. september kl. 09:00. Det er et virkelig godt tilbud, siger hun.

Læs også: Endnu en millionpulje åbner til digital omstilling og e-handel

Gør dig klar

I september kan SMV’erne søge op til 100.000 kr. til digital omstilling og e-handel, mens der i oktober kan søges op til 250.000 kr. Princippet er ’først-til-mølle’ og ved sidste ansøgningsrunde måtte SMV:Digital melde tom kasse efter bare tre timer.

- Det er glædeligt, at det også denne gang formentlig vil vælte ind med ansøgninger, der skal screenes. Men det betyder også, at virksomhederne med fordel kan forberede sig, siger Evita Rosdahl.

Hendes råd er, at tænke nøje over, hvilken digital retning man ønsker ens virksomhed skal gå, for alle brancher er så forskellige i forhold til produkter og ydelser.

Formanden peger på, at der er afklaringshjælp at hente på SMV-Digitals hjemmeside. Og at hvis en virksomhed får del i millionerne, er det god rådgivning og en individuel køreplan til digital omstilling at hente.

Læs også: Få op til 15.000 kroner om måneden til vækstrejse

Selvransagelse

I ejerleder Rosdahls egen butik producerer og sælger 60 medarbejdere industrivaskemaskiner til hele verden fra Ringe på Fyn. Under coronakrisen tænkte hun over, hvordan hendes virksomhed kunne udnytte de digitale muligheder bedre. Uden at nå til endelig konklusion.

- Vi kan ikke sådan lige starte en webshop, da vi er afhængige af forhandlernet og service. Men vi skal have kigget på, hvad vi gør, hvis der sidder en derude og vil handle en Jeros industrivaskemaskine, siger hun.

Evita Rosdahl fortæller samtidig, at Jeros ikke har søgt SMV:Digitals mange midler tidligere. Måske på grund af tidspres, måske af frygt for at blive kvalt i dokumentation. Som nyslået formand for SMV Board’et vil hun dog gerne mane rygter om bøvl i jorden.

- SMV:Digital-programmet er smidigt. Erhvervshusene kan rådgive kompetent, og der er virkelig mange penge, der skal ud og arbejde for digitaliseringen med udgangspunkt i hver enkelt virksomhed. Så det har da også givet anledning til selvransagelse herhjemme hos os, siger formanden.

Læs også: Jorden brænder under danske SMV'er

Årets digitale virksomhed

SMV:Board’et har i alt 14 medlemmer, som har holdt to møder siden det nye hold blev sat i juni 2021.

Udover at udbrede kendskabet - og gøre klar - til at modtage den kommende runde ansøgninger i slutningen af september, arbejder SMV:Digital på at få prisen ’Årets digitale virksomhed’ op at stå.

- Det er så vigtigt, at virksomhederne kan spejle sig i hinandens digitale rejser. Derfor er vi på udkig efter virksomheder, der er lykkedes med en særlig succesfuld digital omstilling, siger Evita Rosdahl.

Sidste år vandt en virksomhed for et robotlager, der gør det muligt at producere arbejdstøj til konkurrencestærke priser i Danmark. Og den er netop et godt eksempel på den vej, SMV:Digitals formand mener, Danmark skal gå.

- Vi kan fastholde og øge vækst og eksport herhjemme, hvis vi kan bruge for eksempel robotter til at frigive medarbejdere til andet i driften, siger Evita Rosdahl.

SMV’er kan indstille andre – eller sig selv – til Årets digitale virksomhed indtil d. 20. september 2021.

Læs også: Ansøg nu: Få en bid af 600 millioner kroner

Fakta

SMV:Board’et

Nedsat af regeringen som én indgang for SMV’er med tilbud og tilskud, der kan hjælpe med digital omstilling og e-handel.

Midlerne kommer fra et genopretningsprogram fra EU - det såkaldte REACT-EU-program - som skal afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn og digital genstart.


Virksomheder kan søge tilskud fra 27. september 2021

Medlemmer udpeges af erhvervsministeren for to år ad gangen. Senest i juni 2021.

Boardet vil de kommende to år bestå af følgende medlemmer: 

 • Evita Rosdahl, CEO, Jeros A/S (formand) 
 • Brian Gottorp Jeppesen, CEO, Mjølner Informatics A/S 
 • Casper Hansen, CEO, Technicon ApS 
 • Christian Hincheldey, CEO, A.C. Perchs Thehandel ApS 
 • Jan Damsgaard, Professor, CBS 
 • Mette Neville, Professor, AU 
 • Pernille Birch, Chef for det digitale område, Dansk Metal 
 • Frederikke Saabye, Chefkonsulent, Dansk Erhverv 
 • Jes Lerche Ratzer, Fagleder, Regional erhvervsfremme
 • Lars Fremerey, Udviklingschef public affairs, GTS-foreningen 
 • Claus Falk, CEO og investor, Ingeniørforeningen IDA 
 • Julie Lykke Jacobsen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer 
 • Alexander L. Nepper, Chefkonsulent, SMVdanmark 
 • Anette Vainer, Country Manager Citrix Denmark, IT-Branchen 

www.smvdigital.dk

Fakta

Jeros A/S
Producerer og sælger vaskemaskiner til industri

CEO og ejer Evita Rosdahl, siden 2012, hvor hun overtog efter sin far
Hovedkvarter i Ringe

Medarbejdere: 60
Omsætning 2020: 60 mio. kr.

Eksporterer 85 pct. til Skandinavien og Centraleuropa samt USA og Asien
www.jeros.com

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Jacobi

Katrine Jacobi

Konsulent

 • Direkte +45 3377 4537
 • Mobil +45 2855 8965
 • E-mail kajd@di.dk

Relateret indhold