Fra venstre: Formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen, adm. direktør for Jysk Display A/S ,  René Holm, adm. direktør for Arminox og  borgmester i Viborg, Ulrik  Wilbek.

Foto: Gordon Trier Holm
17.01.22 DIB Nyheder

Bæredygtige produkter sikrer DI-pris

Arminox fra Viborg hædret med DI’s Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2021 for at opfinde løsning, der binder gamle mure sammen med ny, rustfri stålarmering.

Arminox var internationalt blandt de første i 1991 til at udvikle rustfrit stålarmering. Rustfrit armeringsstål ruster i sagens natur ikke. Så dermed brugt i betonkonstruktioner er det derfor den sikre vej til at undgå korrosionsrelaterede betonskader – og efterfølgende omfattende og bekosteligt renoveringsarbejde.

Og i 2013 blev Arminox eneforhandlere af et nyt system, der gør det muligt at erstatte gamle og gennemtærede murbindere.

Binderne ruster væk og holder dermed ikke længere sammen på for- og bagmur. Det betyder, at en storm eller lignende lettere kan få den forreste mur til at kollapse.

Det havde hidtil været en besværlig proces at renovere de udtjente murbindere, og det var blandt andet svært at sikre, at nye murbindere fik fat i både facaden og i bagmuren. Men med produktet fra Arminox, VBS-M murbinderen, der består af en skrue i rustfrit stål og en tilhørende dybel i polyamid, er det nu blevet langt hurtigere og gør muren meget mere sikkert.

Belønnet for vækst, virkelyst og initiativ

Det er begge initiativer, som har givet Arminox en solid og jævn vækst over årene også uafhængigt af Corona-krisen. Hermed lever virksomheden i den grad op til kriterierne for at modtage DI’s Initiativpris 2021. Prisen belønner en virksomhed for at have styr på tre ting: Vækst, virkelyst og initiativ. Det er tre ting, der er med til at sikre vækst og arbejdspladser i det lokalsamfund, som virksomheden tilhører. Men det kan også handle om at fremtidssikre sin forretning. Og kriteriet for Initiativprisen 2021 var netop det.

- Arminox er blandt de første til at udvikle rustfrit stålarmering. Og virksomheden arbejder i det hele taget for at bruge flere bæredygtige materialer i byggeri og infrastruktur og bringer fortællingen videre om, at brugen af mere holdbare materialer giver længere levetid samt bedre økonomi for konstruktionen i dennes levetid, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen, som til daglig er adm. direktør for Jysk Display A/S i Viborg.

Men til historien hører også, at jo mere bæredygtige materialer, der bliver brugt i byggeri og infrastruktur og jo mere holdbart materialerne er, jo mindre CO2-aftryk er der.

- For bruger man rustfrit armering kan man også ofte spare på beton, som jo er en kæmpe CO2-udleder, siger Jacob Peder Jensen.

Og det var en stolt borgmester fra Viborg Kommune, der mødte op til overrækkelsen.

- Arminox har formået at arbejde sig op til at være en af blandt verdens førende leverandør af rustfrit armeringsstål. Og det sidste er vi jo ikke så kede af, for det betyder gode arbejdspladser og opgaver med hertil, men også at vi her i kommunen generelt kan prale med at have en lang række af gode solide virksomheder - ikke mindst her i Mønsted, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Fakta

Initiativpris 2021

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Silkeborg-Viborg, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen.

Særligt kriterie i 2021:Virksomheden har iværksat initiativer, der bidrager til at fremtidssikre virksomhedens produkter, services eller produktionsprocesser.

Prisen skulle have været uddelt sidste år, men det måtte udsættes på grund af Corona-nedlukningen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold