Nordisk Film Biografer har holdt lukket i fire uger i denne omgang nedlukninger

Foto: Nordisk Film Biografer
12.01.22 DIB Nyheder

Biografer er klar til genåbning med supergeneration af ungarbejdere

Nordisk Film Biografer har været uforstående over de seneste fire ugers nedlukning og glæder sig til genåbning med håndterbare restriktioner. Coronapandemien har udfordret selskabet, men en ”supergeneration” af ungarbejdere har gjort håndteringen nemmere.

Den tredje nedlukning af danske biografer som følge af coronapandemien lakker mod enden. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forventer at kunne lempe på restriktioner for kulturlivet, når han har holdt møde med Folketingets sundhedsordførere onsdag eftermiddag.

Ifølge de udmeldinger, ministeren har været i pressen med, betyder det, at biograferne også kan genåbne dørene for tredje gang efter nedlukninger som følge af coronapandemien.

- Hvis ministerens udmeldinger står til troende, er det meget glædeligt. De restriktioner, der ifølge ministerens udmeldinger bliver indført, er håndterbare og noget, vi kender fra tidligere. Det gælder krav om coronapas, mundbind, og begrænsninger på antal, siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer.

Læs også: Genåbning kan bane vejen for Dronningens særudstilling

Dårlig balance

Direktøren har ikke været begejstret for, at biograferne har været lukket ned i denne omgang. Det har han blandt andet udtrykt i et åbent brev til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Her skrev han blandt andet:

”Jeg har tidligere sagt, at vores europæiske kollegaer bør omfavne restriktioner fremfor at kæmpe imod dem, men denne gang savner jeg de gode argumenter for at omfavne restriktionerne.”

Han uddyber:

- Der skal både være proportionalitet og balance i de tiltag, man gør for at begrænse smitten. Denne gang, synes jeg, har balancen manglet. En tysk undersøgelse har dokumenteret, at biografernes gode ventilationssystem giver minimal risiko for smittespredning, så jeg har savnet fagligt belæg for, at kulturlivet skulle lukkes, når fx fitnesscentre, restauranter og udskænkningssteder kunne holde åbent, siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

Han glæder sig derfor især over, at nedlukningen kun ser ud til at vare fire uger denne gang.

- Vores vare har jo en udløbsdato, og ved tidligere nedlukninger har vi ved genåbning stået i en situation, hvor vi manglede film at vise, der ikke allerede var kommet ud fx gennem streaming. Denne gang er de film, vi skulle have vist i julen, stadig aktuelle, siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

Læs også: DI: Afkort coronapas-karantæne til syv dage

Biografgængere er trygge ved biografen

Han påpeger, at biografernes gæster ved tidligere nedlukninger har været trygge ved at se film på det store lærred, selv om bratte nedlukninger kunne indikere en risiko.

- De sidste dage inden nedlukningerne har været store magneter for vores kunder. Ved nedlukningen i december 2020 var det årets største dag for os, og det samme mønster har været gældende ved de andre, siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

Ved genåbninger er der til gengæld gået lidt længere, før gæsterne er kommet tilbage i samme omfang som tidligere.

- Men i sommeren 2021, august, september og oktober havde vi nogle af de bedste besøgstal, vi har set i de sidste ti år. Så vi er faktisk publikum ud over normalen, når vi har lov at holde åbent, siger direktøren.

Læs også: DI: Glædeligt med færre restriktioner

Gnuer i biografsalen

Han glæder sig i den forbindelse over, at det er gået ret godt med at rekruttere de nødvendige medarbejdere.

- Da vi var lukket fra december 2020 til maj 2021, stod vi med den udfordring, at mange af vores ungarbejdere mellem 16 og 18 år var blevet 18. Vi skulle derfor rekruttere 300 nye, der fra start blev kastet ud i nogle måneder med rigtig mange gæster. Der ville vi gerne have budt dem på en lidt blidere start, men de har været fantastiske, siger direktøren. 

Han  plejer en gang om måneden at tage en arbejdsdag i en biograf, hvor salene efter en afspilning "ligner, at en flok gnuer er vadet igennem."

- Det har de unge håndteret rigtig flot, så hvis de er udtryk for den generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet om ti år, ser vi ind i en supergeneration, slutter Asger Flygare Bech-Thomsen.

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hans-Jacob Philipp

Hans-Jacob Philipp

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4804
  • Mobil +45 2491 0580
  • E-mail hjpj@di.dk

Relateret indhold