14.01.22 DIB Nyheder

DI: Genåbning sikrer rekord i virksomhedernes omsætning i 2021

2021 blev højeste omsætning nogensinde for dansk erhvervsliv. Godt år for danske virksomheder, men mangel på arbejdskraft og materialer truer væksten, mener DI.

Firmaernes salg (ekskl. energi) steg med 1,4 procent i november. Firmaerne omsatte samlet set, ekskl. energi, for 4.090 milliarder kroner i årets første 11 måneder af 2021, hvilket er den højeste omsætning nogensinde inden for et år.

- Allerede i november har virksomhederne nået den største årsomsætning nogensinde – og så mangler december endda stadig at blive talt med. I december blev erhvervslivet mødt af nye restriktioner, men rekorden er altså i hus, og vil blot blive udbygget i december, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- 2021 ender med at være et rigtig godt år for dansk erhvervsliv. Beskæftigelsen er steget til et rekordhøjt niveau, og det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi der også er kommet fart på omsætningen, siger Allan Sørensen.

- Genåbningen har givet et markant løft i virksomhedernes omsætning. Virksomhedernes samlede salg har siden foråret ligget på et højere niveau end før corona. Omsætningen vendte hurtigt tilbage da restriktionerne blev fjernet, siger Allan Sørensen.

- Mangel på arbejdskraft og materialer er, sammen med store prisstigninger, blandt de største udfordringer for virksomhederne, siger Allan Sørensen.

Ikke alle brancher kan dog glæde sig over rekordhøj omsætning i 2021. Fra januar til november var omsætningen inden for luftfart og rejsebureauer fortsat mere end 60 procent lavere end i 2019. Hotellerne mangler fortsat mere end 20 procent af deres normale omsætning.

- Luftfarten, rejsebureauer og hoteller nåede aldrig at komme tilbage på samme niveau som i 2019. Og høje smittetal og restriktioner har igen sat omsætningen under et gevaldigt pres, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold