Dansk erhvervsliv opfordrer til, at finde en afbalanceret måde at holde samfundet kørende på, siger DI-direktør Emil Fannikke Kiær.

11.01.22 DIB Nyheder

DI: Glædeligt med færre restriktioner

Særligt kultur- og forlystelsesbranchen og deres underleverandører har brug for at få åbnet igen, lyder det fra Dansk Industri.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forventer at kunne lempe på restriktioner for kulturlivet. Det siger han til TV 2 inden, han skal mødes med Folketingets sundhedsordførere til et møde onsdag klokken 11 for at give en status på epidemien.

- Det er meget glædeligt, hvis det ikke længere er nødvendigt med de samme restriktioner. Det vil betyde, at de dele af erhvervslivet, der er ramt, kan genåbne, og vi kan komme tættere på en normal. Og så vil det selvfølgelig være et udtryk for, at pandemien ikke længere er så farlig, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri (DI).

Læs også: Seks coronalån skal tilbagebetales i 2022

De samme virksomheder rammes igen og igen

Det er særligt kultur- og forlystelsesbranchen og deres underleverandører, der er ramt af de nuværende restriktioner, og DI-direktøren glæder sig på deres vegne.

- Det er de samme virksomheder og brancher, der bliver ramt igen og igen, så for dem er det særligt glædeligt, men selvfølgelig også for alle de danskere, der igen kan besøge dem. Fremadrettet skal vi finde en måde at holde åbent, mens vi lever med corona, og derfor er sundhedsministerens melding rigtig god, siger Emil Fannikke Kiær.

- Det er dog med meget kort varsel for kulturlivet, der har brug for større vished og mulighed for at planlægge, fortsætter han. 

Emil Fannikke Kiær vil ikke gøre sig selv til sundhedsekspert og vil overlade det til Epidemikommissionen at komme med anbefalinger til præcist, hvad der kan åbnes igen.

- Det må være op til myndighederne at vurdere, hvilke restriktioner der kan ophæves hvornår. Vi i dansk erhvervsliv vil blot opfordre til, at man hele tiden ser på proportionerne mellem sygdommens og tiltagenes konsekvenser, så vi finder en afbalanceret måde at holde samfundet kørende, selvom coronaen bliver her i et eller andet omfang, siger Emil Fannikke Kiær.

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold