10.01.22 DIB Nyheder

DI: Industriens speeder er trådt i bund

Industriens produktion steg gennem store dele af 2021. Men mangel på arbejdskraft og råvarer vil lægge en dæmper på væksten i 2022, vurderer DI.

Industriproduktionen er steget for anden måned i træk. I november voksede produktionen med 3,0 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. DI venter, at det høje produktionsniveau vil fortsætte i december og januar, men at mangel på arbejdskraft og råvarer vil lægge en dæmper på væksten i 2022.

- Industrivirksomhederne har leveret ekstremt flotte produktionsresultater i store dele af 2021, og november er ingen undtagelse, hvor det især var medicinal- og maskindustrien, som trak væksten. Speederen er simpelthen trådt i bund i industrien, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

- Nedlukningerne har forskudt forbruget væk fra oplevelser og over mod varer, og det smitter selvfølgelig af på industriproduktionen. Det har blandt andet ført til en vækst i produktionen af de ikke varige forbrugsgoder som fødevarer, siger Morten Granzau.

- Det er særdeles svært for virksomhederne at finde tilstrækkeligt med arbejdskraft til at producere de ekstra varer. Samtidig er det svært at skaffe ekstra råvarer til at producere varerne, da forsyningskæderne fortsat er meget pressede. Det vil bremse fremgangen i industriproduktionen den kommende tid, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold