Vi ved, der er et flertal i folketinget, som overordnet vil det samme. Så vi håber, at politikerne nu vil finde sammen, så vi får en god aftale, der vil være med til at løse Danmarks problem med manglende arbejdskraft, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i Dansk Industri

25.01.22 DIB Nyheder

DI til politikerne: Find nu en løsning på international arbejdskraft

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige har lige fremlagt deres bud på, hvordan Danmark skal skaffe mere international arbejdskraft. Det vigtigste for DI er nu, at politikerne finder sammen og laver en god og ambitiøs ordning, som bliver til virkelighed.

Borgere fra de 59 lande, som Danmark – og de øvrige Schengen-lande – har et organiseret og velfungerende samarbejde med, kan komme til Danmark og arbejde, hvis de får et job med en årsindtægt på 360.000 kroner. 

Sådan lyder et af udspillene i en plan fra Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige ifølge Berlingske Tidende. Beløbet lægger sig tæt op af det, som DI selv har foreslået. 

Planen indebærer også en udvidelse af fasttrack-ordningen, så virksomheder med ned til fem ansatte kan benytte den til hurtigere godkendelse af internationale medarbejdere. 

- Der er mange gode elementer i det udspil, der er blevet præsenteret, og vi sætter pris på, at partierne kaster sig ind i kampen for at skaffe flere medarbejdere til Danmark. Det er jo helt afgørende for erhvervslivet og for det øvrige samfund, at vi kan besætte de ledige stillinger, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI.

Læs også: DI: Skuffende mangel på international arbejdskraft i politisk aftale

Godt udgangspunkt for forhandlinger

Forslaget indebærer også., at den enkelte internationale medarbejder kan få opholds- og arbejdstilladelse i en periode på op til syv år. 

- Vi havde gerne set, at der var mulighed for at rekruttere fra hele verden, for det afgørende for os er, at det er den rigtige kvinde eller mand til det rigtige job, ikke hvor man kommer fra. Men udspillet er et godt udgangspunkt, siger Kim Graugaard.

Først og fremmest efterspørger DI-direktøren nu, at partierne på tværs genoptager dialogen.

- Det vigtigste for os er nu, at der kommer en god og ambitiøs ordning, som bliver til virkelighed, og vi ved, der er et flertal i folketinget, som overordnet vil det samme. Så vi håber, at politikerne nu vil finde sammen, så vi får en god aftale, der vil være med til at løse Danmarks problem med manglende arbejdskraft, siger Kim Graugaard.

Læs også: 50 rumænere redder virksomhed ud af jobkrise

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold