21.01.22 DIB Nyheder

DI: Vild rekord - der er nu mere end 2,9 mio. i beskæftigelse i Danmark

Ny kraftig vækst i beskæftigelsen er endnu en rekord, som endnu en gang kalder på væsentlige resultater af reformforhandlingerne, der lige nu pågår på Christiansborg, mener DI.

Der kom 17.000 flere personer i job fra oktober til november. Det betyder, at der nu er mere end 2,9 mio. personer i beskæftigelse i Danmark. Beskæftigelsen er nu steget ti måneder i træk, og der er samlet set 114.000 flere personer i job end før coronakrisen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Den stærke fremgang på arbejdsmarkedet, blev forstærket af endnu en god måned i november. Det er glædeligt både lønmodtagerne og det danske samfund, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

- Det viser med stor tydelighed, at virksomhederne har brug for flere medarbejdere for at følge med. Og virksomhederne er mere og mere pressede af, at de har svært ved at skaffe de medarbejdere, der er brug for. Det betyder, at vi ikke får de gevinster ud af opsvinget, som vi kunne have fået, siger Steen Nielsen, der håber på væsentlige resultater fra reformforhandlingerne på Christiansborg.

- Det er derfor også afgørende, at de forhandlinger der foregår på Christiansborg netop nu, munder ud i tiltag, der øger udbuddet af arbejdskraft. Vi er simpelthen nødt til at lette adgangen for udenlandske medarbejdere. De er helt afgørende for, at vi kan følge med den store efterspørgsel på danske varer og tjenester i både Danmark og udlandet, siger Steen Nielsen.

Yderligere er det uheldigt, at den offentlige beskæftigelse bliver ved med at stige, mener Steen Nielsen.

- Samtidig er det problematisk, at den offentlige beskæftigelse var på hele 866.000 personer i november, hvilket er ny rekord. Den offentlige beskæftigelse fortsætter opad, og det er meget uheldigt i den nuværende situation, fordi det er med til at forværre manglen på medarbejdere hos virksomhederne. Jeg vil klart og tydeligt anbefale regeringen at få bragt den offentlige beskæftigelse ned igen, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold