28.01.22 DIB Nyheder

DI: Voldsom mangel på medarbejdere bremser produktionen hos virksomheder

Nye tal for konjunkturerne i erhvervene januar 2022 fortæller en historie om stadig øget mangel på arbejdskraft.

Manglen på arbejdskraft i industrien i Danmark nåede i januar det højeste niveau nogensinde. De andre brancher følger godt med og ifølge DI går det ud over væksten i Danmark.

- Der mangler medarbejdere i industrien som aldrig før. Og manglen på arbejdskraft bremser i øjeblikket produktionen hos rekordmange virksomheder. Der er nu 42 pct. af industrivirksomhederne, som melder om mangel på arbejdskraft. Samtidig er 46 pct. af byggevirksomhederne i samme situation, hvilket er tæt på rekord for denne branche, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Han fortæller, at Danmark står i en hidtil ukendt situation.

- Vi står i en situation, som vi ikke tidligere har prøvet med så udbredt en mangel på medarbejdere i alle brancher. Manglen på medarbejdere begrænser produktionen og forhindrer virksomhederne i tage nye ordrer ind, og dermed går vi glip af værdifuld vækst i Danmark, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold