I folkemunde er iværksætteri ofte noget med en app, en platform eller import af et produkt fra Asien, der så sælges videre. Men vi har bare et andet fokus, og det har været rart at kunne trække på erfaringerne fra de andre produktionsvirksomheder, som også er medlemmer af DI, siger Aviaja Riemann-Andersen, direktør i Agrain by Circular Food Technolgy - der står til venstre i billedet. Til højre er det medstifter Karin Beukel.

Foto: Agrain
06.01.22 DIB Nyheder

Iværksætter: I DI har vi fundet et fællesskab

Et medlemskab af DI har givet Agrain by Circular Food Technology et fællesskab med andre virksomheder inden for produktion og fødevarer og et talerør til industrien og det politiske miljø.

- Det har været superpositivt for os at blive medlem af DI. Her har vi fået et fællesskab med andre virksomheder, der har erfaringer med produktion og fødevarer. Og det er virkelig noget, som vi har haft brug for som relativt nystartet virksomhed. Sådan siger Aviaja Riemann-Andersen, der er direktør i Agrain by Circular Food Technology, der producerer fødevarer lavet på mask, som er de maltede og mæskede korn, der er brugt til at brygge øl og whisky på.

Hun fortæller, at hun i iværksættermiljøet ikke har fundet ret mange andre virksomheder med de samme udfordringer som Agrain by Circular Food Technology står overfor.

- I folkemunde er iværksætteri ofte noget med en app, en platform eller import af et produkt fra Asien, der så sælges videre. Men vi har bare et andet fokus, og det har været rart at kunne trække på erfaringerne fra de andre produktionsvirksomheder, som også er medlemmer af DI, siger hun.

Dertil kommer, at medlemskabet af DI også har givet Circular Food Technology adgang til bla. HR og juridisk rådgivning.

Læs mere om DI's iværksætterindsats.

Markant vækst i iværksættermedlemmer i DI

Fagleder for startup og iværksætteri i DI Sine Linderstrøm oplever generelt også en stigende interesse fra iværksættere for medlemskab.

- De sidste par år er der virkelig sket en markant tilgang af iværksættermedlemmer til DI – og rigtig mange iværksættere vælger også at konvertere deres gratis medlemskab til et regulært medlemskab, siger hun.

Sine Linderstrøm mener, at der er især tre grunde til den øgede interesse fra iværksætterne.

For det første er DI i langt højere grad begyndt at målrette sine tilbud til iværksættere. For det andet har DI fået et større politisk fokus på iværksætteri og har udviklet en iværksætterpolitik med 25 forslag, som skal forbedre iværksætternes vilkår. For det tredje er DI i højere grad blevet en del af iværksættermiljøet og er blandt andet med til at kåre Danmarks vækstskabere ved det årlige EY Entrepreneur of the Year.

- Målet er helt klart, at vi i de kommende år bliver endnu mere relevant for de mange fantastiske iværksættervirksomheder, der er i Danmark, siger Sine Linderstrøm.

For Agrain by Circular Food Technology er der heller ikke nogen tvivl om, at de i de kommende år vil gøre endnu mere brug af DI, hvor de nu er overgået fra et iværksættermedlemsskab til at være fuldt betalende medlem.  

- Noget af det, som vi kigger meget ind i er eksport. Og der kommer vi helt sikkert til også at trække på DI’s kompetencer, siger direktør Aviaja Riemann Andersen.

Fakta: 1 års gratis medlemsskab til iværksættere

DI baner vejen for, at flere iværksættere vinder. Det gør vi både gennem vores iværksætterpolitik, der har fokus på nemmere opstart og et bedre fundament for hurtig vækst. Og det gør vi med individuel rådgivning, vejledning og netværksmuligheder for vores iværksættermedlemmer. Iværksættere kan få det første års medlemskab af DI gratis.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagleder for start-up og iværksætteri

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold