Karsten Lauritzen, tidligere minister og nuværende gruppeformand for Venstre, blev fredag eftermiddag præsenteret som ny direktør for DI Transport ved et pressemøde i Dansk Industri (DI).

Video: Tom Nielsen
14.01.22 DIB Nyheder

Lauritzen vil lære nyt i DI Transport

Når den nuværende gruppeformand for Venstres folketingsgruppe fra 1. februar sætter sig i direktørstolen i DI Transport er det fordi, han vil prøve kræfter med noget nyt, oplyste han på et pressemøde fredag eftermiddag i Industriens Hus.

”Det er godt at kunne starte et nyt år med gode nyheder”

Sådan lød det fra adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, da han fredag eftermiddag kunne præsentere den Karsten Lauritzen, tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstres folketingsgruppe, som ny branchedirektør for DI Transport.

- Karsten kommer med et sympatisk og klogt væsen ind på et område, der er enormt vigtigt for alle danskere og for hele erhvervslivet. I sin nye rolle vil han, ligesom han har gjort som politiker skulle bidrage til udviklingen af hele transportområdet, der dækker alt fra cykler til flyvemaskiner og containerskibe, sagde Lars Sandahl Sørensen, før han gav ordet til Karsten Lauritzen.

Den nu snart forhenværende politiker oplyste, at han ser frem til samarbejdet med Danmarks største erhvervsorganisation.

- Jeg glæder mig til at skulle bruge en masse tid på den grønne omstilling, hjælpe med at afhjælpe manglen på medarbejdere og sikre, at varer og personer når frem. Jeg skal lære rigtig meget og samtidig bruge de kompetencer, jeg har fået i min politiske karriere, sagde Karsten Lauritzen.

De fremmødte journalister spurgte til, om han har forladt Venstre eller aktivt tilvalgt det nye job.

- Jeg forstår godt spekulationen, men jeg har hele tiden vidst, at jeg på et tidspunkt gerne ville prøve noget nyt, så det er et aktivt tilvalg. Jeg har fået en ny livssituation med en familie, som betyder, at den – trods alt – højere forudsigelighed, der vil være i det nye job, gør familielivet nemmere. Som politiker er man under et konstant pres. Det er man selvfølgelig også som branchedirektør, men jeg bliver næppe stoppet på gaden i mit nye job, sagde Karsten Lauritzen.

Læs også: Karsten Lauritzen bliver ny direktør i DI Transport

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Claus Kaae-Nielsen

Claus Kaae-Nielsen

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 3820
  • Mobil +45 2332 6829
  • E-mail clkn@di.dk

Relateret indhold