Fremover kan du afslutte din selvisolation, når du ikke længere har symptomer. Har du en positiv test, men ingen symptomer eller lette symptomer, er din selvisolation nedsat til fire døgn, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Foto: Getty
24.01.22 DIB Nyheder

Selvisolation sættes ned til fire dage

Sundhedsstyrelsen vil forkorte selvisolation til fire dage. Det vækker glæde i Dansk Industri.

Fremover kan du afslutte din selvisolation, når du ikke længere har symptomer. Har du en positiv test, men ingen symptomer eller lette symptomer, er din selvisolation nedsat til fire døgn. Det meddeler Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelse, og det vækker glæde hos Dansk Industri (DI).

- Det er godt nyt. Vi var på vej til en uoverskuelig situation, hvor virksomheder, skoler og sygehuse risikerede at måtte lukke på grund af mangel på medarbejdere. Nu kan vi ånde lidt op med udsigten til at færre skal isoleres, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

DI beregnede i sidste uge, at op mod en million danskere kunne blive isoleret, hvis de hidtidige regler fortsatte. DI vurderer, at det tal vil falde til under en fjerdedel eller cirka 220.000 med de ændrede regler.

- Syv dages isolation har været lang tid for dem, der ingen symptomer har haft. Derfor er det rigtig godt, at myndighederne nu vil kigge på isolationstiden. Det betyder meget i den enkelte familie eller på den enkelte virksomhed, og det var præcis derfor, vi har efterspurgt en løsning, siger Emil Fannikke Kiær.

Han håber, at man i samme ombæring vil kigge på reglerne for coronapasset, så man ikke er låst 11 dage efter smitte.

Læs også: Udfasningen af restriktioner kan hjælpe på forbrugernes optimisme

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold