Simplewire netop udråbt som vinder af Danish Tech Challenge 2021.

Foto: DTU Science Park
28.01.22 DIB Nyheder

Tivoli og CPH Airport har købt prisvinders teknologi

Ny teknologi fra iværksættervirksomheden Simplewire, der skaber overblik over komplekse elinstallationer, vandt Danish Tech Challenge 2021 efter pitch i Industriens Hus. Tivoli og CPH Airport har allerede lagt ordrer i virksomheden.

Så sent som i sidste uge landede iværksættervirksomheden Simplewire den første ordre med Tivoli. Kort efter landede endnu en hos CPH Airport, som kan spare 6-7 millioner euro årligt med ny teknologi, der ny hurtigt skaber overblik over komplekse elinstallationer.

Torsdag aften i Industriens Hus vandt Simplewire og de tre stiftere, Dennis True, Peter Tune og Sasha Beck også Danish Tech Challenge 2021.

- Vi har været igennem en vanvittig modning som virksomhed, som vi aldrig ellers ville komme i nærheden af. I Danish Tech Challenge bliver man en del af et imponerende miljø af dygtige og hjælpsomme mennesker, som har givet os et uvurderlig netværk. Næste skridt for os nu er at begynde indsamling af data fra vores kunder, og så er målet at nå 35 kunder i alt i år. Først skal vi rejse en halv million euro gennem et helt nyt investorhold, hvor samtidig skal bruge kompetencer inden for produktion og skalering, siger de glade vindere fra Simplewire.

Læs også: Corona sender digitale eksportcertifikater på himmelflugt

Elektrikerfaget kan stå foran revolution

Juryen havde følgende ord med på vejen til årets vinder:

”Først og fremmest vil vi gerne understrege, at vi er dybt imponeret over alle finalisterne – særligt deres kommercielle modenhed. Simplewire skiller sig ud, fordi deres teknologi har potentialet til at påvirke en hel industri. Arbejdsprocessen med at lokalisere elinstallationer og ledninger i elektrikerfaget kan stå foran en revolution. Teknologien er så simpel, at man fristes til at spørge, hvorfor det ikke er opfundet noget før, og det er karakteristisk for de helt store opfindelser.”

Simplewire var i finalen med Kombo Audio, Sincere Aquaculture, StaySeat og WOHN, men har undervejs i processen med Danish Tech Challenge haft følgeskab af i alt 20 iværksættere. De, der ikke nåede finalen var Aerial Tools, AQ Feed, Blue Atlas Robotics, Brøg, Ceus, Exo360, GripWiq, HEMBOO, Hydrosafe, NAUST Robotics, Fionia Locker, Sensæ, StepUp Horse, VenomAID Diagnostics, og Viking Drone.  

- Vores fornemmeste opgave er at hjælpe disse startups. De seneste to år har hardware-startups været hårdt presset både på talenttiltrækning, men især på de udfordringer i forsyningskæden, vi ser globalt. Komponentknaphed rammer hårdt, men omvendt er det vores opgave i programmet at gøre dem klar til en foranderlig verden og sikre, at de tidligt har orden i penalhuset, siger Steen Donner, adm. direktør i DTU Science Park, der har afholdt Danish Tech Challenge i samarbejde med Industriens Fond siden 2014.

Læs også: 12.500 virksomheder får hjælp til at øge klimaindsatsen

Imponerende ryk

Danish Tech Challenge er et intensivt program, der tryktester 20 startups i alle afkroge af deres forretning, så de kan komme hurtigere til markedet. Programmet har skabt mere end 1000 arbejdspladser og 250 nye hardware-produkter er lanceret.

- Vejen fra den gode idé til den første ordre er lang for industrielle iværksættere. Med Danish Tech Challenge vil vi gerne hjælpe iværksætterne, så flere overlever og flere får succes – og det er faktisk lykkedes ret godt gennem mange år efterhånden. Det er imponerende, hvor hurtigt virksomhederne rykker sig, når de er med i Danish Tech Challenge. Vinderne fra Simplewire er et godt eksempel, men de andre deltagere har også taget store skridt i løbet af det seneste halve år. Uanset om det handler om ny teknologi, internationalisering, bæredygtig produktion eller noget helt fjerde, så er de her virksomheder klar til at tage kampen op og hele tiden forbedre sig. Det er glædeligt at se, siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond.

Læs også: Få fingre i tilskud til SMV’er: Nyt årshjul giver det fulde overblik over ansøgningsrunderne i SMV:Digital

De store åbner dørene

I DI er Sine Linderstrøm, nyudnævnt teamleder for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik, begejstret for bredden i de repræsenterede iværksættere.

- Det er imponerende at se spændvidden. Alt fra teknik til opdrætsfisk til droner og et værktøj til måling af hestes helbred. Det lover godt for Danmarks fremtid, siger Sine Linderstrøm.

Hun mener, at Danmark har rigtig gode forudsætninger for at være fødested for mange af de virksomheder, der skal skabe fremtidens løsninger.

- Samtidig ser vi, at mange af de store og etablerede virksomheder begynder at åbne dørene for samarbejde med iværksætterne. De har brug for den innovation, som startups kommer med i forhold til at blive mere digitale og bæredygtige. For den enkelte startup kan det give betydelige skaleringsmuligheder. Derfor håber vi, at vi i fremtiden kommer til at se flere af den type win-win partnerskaber, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: Industrigigant fylder ledig fabriskhal med iværksættere

Iværksættere kan få et års gratis medlemskab i Dansk Industri - læs mere om mulighederne - eller kontakt Katrine Haahr Riisberg

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Teamleder

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold